Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 22-Ιουν-2022 07:50

  Στο σφυρί πολυτελές θέρετρο στην Χερσόνησο - Στα €19,015 εκατ. η τιμή εκκίνησης

  Στο σφυρί πολυτελές θέρετρο στην Χερσόνησο - Στα €19,015 εκατ. η τιμή εκκίνησης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ματίνας Χαρκοφτάκη

  Στα δίχτυα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έχει μπλεχτεί το πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα Village Resort & Waterpark που βρίσκεται σε έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Κρήτης, στην Χερσόνησο του Ηρακλείου. Συγκεκριμένα, έχει προγραμματιστεί στις 30 Δεκεμβρίου-εφόσον δεν υπάρξει κάποια κίνηση για την αναστολή της διαδικασίας καθώς μεσολαβεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα-να χτυπήσει το ηλεκτρονικό σφυρί για το εν λόγω ξενοδοχείο.

  Να σημειωθεί ότι ο πλειστηριασμός στρέφεται εναντίον της εταιρείας I. CON.T. του ομίλου ΕΛΤΕΡΓΑ, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο του real estate από το 1999. Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της I. CON.T. , η κατασκευή της συγκεκριμένης ξενοδοχειακής μονάδας αποτέλεσε το πιο πρόσφατο  μεγάλο project της εταιρείας, το οποίο χρηματοδοτήθηκε με ίδια κεφάλαια χωρίς τη συνδρομή κάποιας κρατικής επιδότησης. Το ξενοδοχείο, το οποίο παλαιότερα λειτουργούσε κάτω από την επωνυμία Meltemi Village, έχει παραχωρηθεί προς αξιοποίηση με δωδεκαετές συμβόλαιο στην Zeus Hotels, η οποία, ωστόσο, δεν έχει καμία σχέση με τον πλειστηριασμό, που έχει δρομολογηθεί να διεξαχθεί τον προσεχή Δεκέμβριο ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η τουριστική μονάδα βρίσκεται κανονικά σε λειτουργία.

  Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στο ποσό των 19,015 εκατ. ευρώ, ωστόσο, όπως επισημαίνει η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ακινήτου, η αξία του συγκεκριμένου ξενοδοχειακού συγκροτήματος εκτιμήθηκε από μεγάλο διεθνή χρηματοπιστωτικό όμιλο και κυμαίνεται πάνω από τα 35 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς ωστόσο να αναφέρει περισσότερες πληροφορίες για το πότε πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη εκτίμηση. Να σημειωθεί ότι ο πλειστηριασμός επισπεύδεται από την Cepal Hellas με το ποσό της οφειλής για το οποίο έγινε η κατάσχεση να ανέρχεται στις 400.000 ευρώ. 

  Τι περιλαμβάνει το ακίνητο

  Το ακίνητο περιλαμβάνει μια έκταση συνολικής επιφάνειας 38.154,31 τ.μ., η οποία βρίσκεται στη θέση Σπήλιος στην Χερσόνησο και προήλθε από την συνένωση 8 όμορων αγροτεμαχίων. Στην εν λόγω έκταση έχουν ανεγερθεί κτιριακές εγκαταστάσεις, στις οποίες λειτουργεί κανονικά το τετράστερο ξενοδοχείο Village Resort & Waterpark.

  Η κατασκευή του συγκροτήματος έγινε με οικοδομικές άδειες που εκδόθηκαν το 1998 και το 2005 από την πολεοδομία της νομαρχίας Ηρακλείου ενώ σύμφωνα με την I.CON.T, η συνολική επιφάνεια των κτισμάτων είναι 8.164,64 τ.μ., εκ των οποίων τα 3.146 τ.μ. κύριας χρήσης και 1.200 τ.μ. βοηθητικής χρήσης κατασκευάστηκαν το 1998 και τα 3.818,64 τ.μ. κύριας χρήσης κατασκευάστηκαν το 2004. Κατά την πρώτη φάση του έργου κατασκευάστηκαν 19 διώροφες και τριώροφες πτέρυγες δωματίων που περιλαμβάνουν 174 δίκλινα δωμάτια και στη δεύτερη φάση κατασκευάστηκαν 101 επιπλέον δωμάτια με μικτή επιφάνεια 45 τ.μ. και συνολικό εμβαδόν 4.545 τ.μ..

  Στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχουν θέατρο, Waterpark, 3 πισίνες, γήπεδο ποδοσφαίρου, χώρο στάθμευσης και φυτεύσεις. Σύμφωνα με την εξωτερική αυτοψία, η οποία πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο, διαπιστώθηκε ότι η μονάδα είναι συνηθισμένης κατασκευής και συντήρησης ενώ λόγω της παλαιότητας του ξενοδοχείου, επισημαίνεται ότι  κρίνεται απαραίτητη μία εκτεταμένη ανακαίνιση σε πρώτο χρόνο στην εξωτερική όψη των κτιρίων και δευτερευόντως στο εσωτερικό των δωματίων.

  Το συγκρότημα, το οποίο εντάσσεται στην κατηγορία του all inclusive οικογενειακού ξενοδοχείου , τα οποία συναντώνται σε μεγάλο βαθμό στην περιοχή της Χερσονήσου η οποία προσελκύει κυρίως Βρετανούς και μέχρι πρότινος Ρώσους τουρίστες, κτισμένο πανοραμικά σε λόφο και διαθέτει θέα προς το Κρητικό Αρχιπέλαγος. Να σημειωθεί ότι στην ΕΛΤΕΡΓΑ, μεταξύ άλλων, οι εταιρείες SKIROS Palace, T.R.E.S.A και ORESTIA Solar.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ