Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 21-Ιουν-2022 08:29

  Ποιοι προκρίνονται στο διαγωνισμό για το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Υποδομών

  Ποιοι προκρίνονται στο διαγωνισμό για το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Υποδομών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Ελένης Μπότα

  Πράσινο φως για την β΄ φάση του διεθνούς διαγωνισμού ("Πρόσκληση Συμμετοχής σε Διάλογο") για την ανάθεση μέσω ΣΔΙΤ του έργου: "Ανέγερση Κτηριακών Εγκαταστάσεων για τη στέγαση των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, μέσω ΣΔΙΤ", έδωσε το Υπ. Υποδομών και Μεταφορών. 

  Στην διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου συμμετέχουν τα σχήματα 

  - Άβαξ Α.Ε.

  - ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.

  - Ένωση Προσώπων Μυτιληναίος Α.Ε. – Dimand A.E.

  - Ένωση Προσώπων Intrakat A.E. – Redex A.E

  Ο διαγωνισμός αφορά το νέο κτίριο στο οποίο θα στεγαστούν όλες οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Υποδομών. 

  Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 113 εκατ. ευρώ το οποίο θα υλοποιηθεί μέσω ΣΔΙΤ.

  Στο νέο κτίριο που πρόκειται να κατασκευαστεί στην οδό Πειραιώς 166, στο ύψος του Ταύρου, θα στεγαστούν όλες τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Υποδομών, οι οποίες σήμερα φιλοξενούνται σε 13 επιμέρους κτίρια, συμβάλλοντας στη μείωση των λειτουργικών εξόδων και εξασφαλίζοντας έσοδα για το Δημόσιο από τα μισθώματα περί τα 3 εκ. ευρώ ετησίως. Στο συγκεκριμένο ακίνητο σήμερα στεγάζεται το Κεντρικό Εργαστήριο Δημοσίων Έργων, μια υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Υποδομών.

  Ειδικότερα το αντικείμενο της προς ανάθεση Σύμβασης Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, ασφάλιση και συντήρηση ενός λειτουργικού, σύγχρονου κτηριακού συγκροτήματος που θα στεγάσει τις υπηρεσίες της Γ.Γ.Υ. του ΥΠ.Υ.ΜΕ. και το οποίο θα σχεδιαστεί με βάση τις "Αρχές" του Βιοκλιματικού Σχεδιασμού στις οποίες συνυπάρχουν το Περιβάλλον και η Ενέργεια και θα πρέπει να επιτύχει πιστοποίηση LEED (Silver ή ανώτερο) και μίας πεζογέφυρας επί της οδού Πειραιώς που εξασφαλίζει την πρόσβαση στο κτήριο.

  Επιπλέον, περιλαμβάνει την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου, τμήμα του οποίου βρίσκεται σε όμορο οικόπεδο ιδιοκτησίας της Ο.Σ.Ε. Α.Ε. που διαχειρίζεται η ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε., το οποίο θα αποτελεί ουσιαστικά την πρόσβαση μεταξύ του υπό ανέγερση κτηριακού συγκροτήματος και του σταθμού "Ρουφ" του Προαστιακού σιδηροδρόμου.

  Στο αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνεται και η διάνοιξη οδού που προβλέπει το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο, καθώς και η κατεδάφιση των υφιστάμενων κτισμάτων σε τμήμα του οικοπέδου.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ