Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 24-Μαϊ-2022 07:36

  Lamda Development: Ξεκινούν τα έργα υποδομών στο Ελληνικό

  Lamda Development: Ξεκινούν τα έργα υποδομών στο Ελληνικό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Ελένης Μπότα

  Στην εκκίνηση των έργων υποδομής στο Ελληνικό τον Ιούνιο καθώς και στην ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της Lamda Malls τόσο μέσω της συγκέντρωσης όλων των υφισταμένων εμπορικών του ομίλου κάτω από μια ομπρέλα καθώς και μιας πιθανής εξαγοράς μεγάλου εμπορικού κέντρου στοχεύει η διοίκηση της Lamda Development.

  Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Οδυσσέας Αθανασίου κατά τη χθεσινή παρουσίαση του The Ellinikon Experience Centre, ήδη οι κατεδαφίσεις των κτιρίων εντός της έκτασης του Ελληνικού έχουν τελειώσει, ενώ τα πρώτα έργα υποδομών αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του Ιουνίου στα οποία περιλαμβάνονται τα 200 μέτρα υπογειοποίησης.

  Επίσης μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνει ο διαγωνισμός για τον εργολάβο που θα κάνει τις εκσκαφές για τον πύργο κατοικιών ώστε το έργο να ξεκινήσει τον Οκτώβριο. 

  Η ανέγερση του πύργου κατοικιών θα ξεκινήσει σε περίπου ένα χρόνο και είναι πολύ πιθανό να γίνει από την κοινοπραξία της Ιντρακάτ, η οποία μαζί με την γαλλική Bouygues έχουν επιλεγεί να παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες πριν από την κατασκευή του έργου.

  Αναφορικά με την αύξηση του κόστους στα υλικά, ο κ. Αθανασίου επισήμανε πως είναι υπέρ των διαπραγματεύσεων και της καλής συνεννόησης και όχι υπέρ των νομικών οδών για τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί. 

  "Στους διαγωνισμούς που γίνονται τώρα το κόστος έχει συμφωνηθεί με τους κατασκευαστές, ωστόσο, αν η κατάσταση, η οποία είναι περίεργη, ως προς τις τιμές ξεφύγει, θα κάτσουμε να το συζητήσουμε με τους εργολάβους, δεν θα πάμε στα δικαστήρια.

  "Τα έργα για τον ουρανοξύστη θα ξεκινήσουν σε δέκα μήνες, ήτοι το Μάρτιο του 2023 και τότε θα σκαναριστούν τα νέα δεδομένα και οι προσφορές", όπως ανέφερε.  

  Αναφορικά με τα malls ο κ. Αθανασίου άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο εξαγοράς ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο της Lamda Malls, με απώτερο στόχο την ενίσχυση της και κατόπιν την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο. 

  Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος ανακοίνωσε την εξαγορά του υπόλοιπου 31,7% της Lamda Malls από την Värde Partners στο πλαίσιο της από- επένδυσης της τελευταίας, ενώ η εισηγμένη προχωρά και στη σύσταση νέας εταιρείας ειδικού σκοπού για τα malls στο Ελληνικό, της "Lamda Ellinikon Malls Holdings".

  Στη Lamda Malls θα εισφερθούν και τα malls που θα δημιουργηθούν στην έκταση του Ελληνικού, όπως το "Vouliagmenis Mall” με 72.000 τ.μ. εκμισθώσιμων χώρων και κατά 20% μεγαλύτερο από το The Mall Athens στο Μαρούσι, καθώς και το Marina Galleria στον Άγιο Κοσμά. 

  Παράλληλα, ο κ. Αθανασίου γνωστοποίησε πως στο The Mall Athens θα γίνουν νέες επενδύσεις 30 εκατ. ευρώ, ενώ αναφορικά με τις επιδόσεις των εμπορικών κέντρων, τόνισε πως φέτος τον Απρίλιο κινήθηκαν ανοδικά το Golden Hall και το Mediterranean Cosmos, ενώ μικρή κάμψη παρουσίασε το The Mall Athens. 

  Αναφορικά με την έκδοση νέου ομολόγου, όπως είπε ο κ. Αθανασίου "η χρηματοδότηση του έργου είναι πλήρως εξασφαλισμένη, ωστόσο, οφείλουμε να κοιτάμε τις δυνατότητες που έχουμε, για να κάνουμε πάντα το καλύτερο δυνατό. Αν υπάρχει η εκτίμηση ότι του χρόνου θα αυξηθούν τα επιτόκια ίσως να είναι συμφέρον να προχωρήσουμε φέτος σε νέο ομόλογο".

  Παράλληλα αναμένονται και έσοδα περί τα 300 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2023 από τις πωλήσεις στο Ελληνικό.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ