Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Μαϊ-2022 07:46

  Μέχρι τέλος του 2022 η είσοδος της Trade Estate στο Χρηματιστήριο

  Μέχρι τέλος του 2022 η είσοδος της Trade Estate στο Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Ελένης Μπότα

  Mέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο Χρηματιστήριο η Trade Estates ΑΕΕΑΠ που αποτελεί τον βραχίονα στην αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας της εταιρείας Fourlis, καθώς όπως τόνισε χθες ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου κατά την παρουσίαση του νέου logistics center στα Οινόφυτα "έχουμε περιθώρια να εισαχθούμε έως τα μέσα του 2023, αλλά εμείς θα κάνουμε την εισαγωγή νωρίτερα". 

  Όπως ανέφερε ο κ. Φουρλής η εταιρεία αναζητά επενδυτή που θα μπει με ένα διψήφιο ποσοστό στον όμιλο (περί το 15%), με στόχο να ενισχύσει κεφαλαιακά την εταιρεία.

  Η είσοδος του στρατηγικού επενδυτή θα γίνει με ιδιωτική τοποθέτηση, ένα ποσοστό 20% έως 25% θα διατεθεί κατά τη διαδικασία εισαγωγής της εταιρείας στο Χρηματιστήριο, ενώ απώτερος στόχος του ομίλου είναι να περιορίσει τη συμμετοχή του κάτω από το 50%. 

  Στο περιθώριο παρουσίασης της νέας επένδυσης ύψους 12 εκατ.ευρώ στο logistics center του ομίλου στα Οινόφυτα, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ανέφερε ότι στοχεύει στην περαιτέρω απόκτηση ακινήτων, έχοντας πλάνο επιπλέον επενδύσεων 200 εκατ. ευρώ.

  Σύμφωνα με τον ίδιο το τελευταίο διάστημα αποκτήθηκε σε συνεργασία με την Τen Brinke οικόπεδο στο Χαλάνδρι (Δουκ.Πλακεντίας), όπου θα αναπτυχθούν big boxes καταστήματα, μισθωμένα στην ΑΒ Βασιλόπουλος και την McDonalds. Παράλληλα, η ΑΕΕΑΠ εξετάζει την εξαγορά ακόμη δύο retail parks στην περιφέρεια αλλά και νέας εγκατάστασης logistics.

  Όσον αφορά στην επένδυση στα Οινόφυτα όπως έγινε γνωστό έχει σχεδιαστεί με προοπτική να καλύψει τις ανάγκες της Intersport για τα επόμενα 6 με 7 χρόνια.

  Σημειώνεται ότι το κέντρο είναι επεκτάσιμο και μπορεί να αυξήσει τη δυναμικότητά του έως και 40%.

  Σε εξέλιξη βρίσκεται αντίστοιχη μεγάλη και πιο σύνθετη επένδυση για την ΙΚΕΑ στο Σχηματάρι χωρητικότητας 42.000 τ.μ. κυρίως για να εξυπηρετήσει ηλεκτρονικές παραγγελίες  αλλά και το νέο concept που έχουν τα ΙΚΕΑ τα μικρότερα δηλαδή καταστήματα.

  "Ευελπιστούμε τον Σεπτέμβριο να είναι έτοιμη αυτή η εγκατάσταση καθώς είμαστε μέσα στο χρονοδιάγραμμα", αναφέρθηκε χαρακτηριστικά. 

  Αναφορικά με την Trade Estates ΑΕΑΠ όπως αναφέρθηκε ξεκίνησε με μια προίκα από τον όμιλο με μεγάλα καταστήματα (5 ΙΚΕΑ) και ένα logistic center.

  "Αποφασίσαμε να αποσχίσουμε αυτά τα ακίνητα να φτιάξουμε μια ΑΕΑΠ γιατί πιστεύουμε ότι υπήρχε πολύ μεγάλη ευκαιρία στην Ελλάδα να φτιαχτεί ΑΕΑΠ που να προσανατολιστεί μόνο σε εμπορικά πάρκα και logistics στον τομέα retail.

  Κάναμε αγορές από τρίτους (Θεσσαλονίκη, Πειραιώς) και έχουμε φτάσει από 185 εκατ. που ήταν η αρχική απόσχιση να πλησιάσουμε τα 300 εκατ. με τις αγορές που έχουμε κάνει. Εχουμε μπροστά μας ένα επενδυτικό πλάνο άλλα 200 εκατ. περίπου τα επόμενα πέντε χρόνια.

  Ένα μεγάλο μέρος από αυτά είναι τα επόμενα δύο χρόνια. Συγκεκριμένα, είναι το εμπορικό πάρκο Ηρακλείου, της Πάτρας, των Σπάτων και το Ελληνικό και πίσω από τα 4 αυτά εμπορικά πάρκα δουλεύουμε για καινούρια logistics center τρίτων στο retail.

  Η ΑΕΑΠ μας είναι από πλευράς μεγέθους η τρίτη μεγαλύτερη και η μόνη προσανατολισμένη σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο. Αν μια νέα μεγάλη αλυσίδα θέλει να έρθει στην Ελλάδα εμείς μπορούμε να της δώσουμε σημεία πώλησης σε όλη τη χώρα, γιατί σύντομα θα ανακοινώσουμε και δυο ακόμα εξαγορές υπαρχόντων  εμπορικών πάρκων στην Ελλάδα σε επαρχιακές πόλεις", ανέφερε ο κ. Φουρλής.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ