Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 12-Μαϊ-2022 18:10

  Μ. Τσαμάζ: Σε εξαιρετική κατάσταση για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις ο όμιλος ΟΤΕ

  Μ. Τσαμάζ: Σε εξαιρετική κατάσταση για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις ο όμιλος ΟΤΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Φώτη Φωτεινού

  Για "ισχυρές επιδόσεις" του Ομίλου του ΟΤΕ το πρώτο τρίμηνο του έτους έκανε λόγο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Μιχάλης Τσαμάζ κατά την ενημέρωση των αναλυτών.

  Ο κ. Τσαμάζ σημείωσε ότι, παρά τις όποιες αβεβαιότητες (γεωπολιτικές, πανδημία, ενεργειακό κόστος), ο Όμιλος ΟΤΕ βρίσκεται σε "εξαιρετική κατάσταση", ώστε να ανταποκριθεί των προκλήσεων, δίνοντας έμφαση στην ενίσχυση των δικών του υπηρεσιών και προϊόντων.   

  Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ προέταξε:

  -Τη δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων στους συνδρομητές σταθερής τηλεφωνίας,

  -Την απεριόριστη ομιλία προς όλα τα εθνικά δίκτυα, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση, στους συνδρομητές κινητής που ανακοινώθηκε σήμερα,

  -Τη συνέχιση των επενδύσεων και την αύξηση των συνδρομητών FTTH,

  -Την ενίσχυση του περιεχομένου στην COSMOTE TV, εάν και δεν απάντησε στην ερώτηση για το εάν επήλθε συμφωνία με τον Ολυμπιακό (χαριτολογώντας σημείωσε "ας επικεντρωθούμε στα αποτελέσματα τριμήνου, ας το αφήσουμε για την επόμενη φορά"),

  -Την ανάπτυξη του τομέα ICT, ο οποίος συγκεντρώνει ενδιαφέρον, λόγω και των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης.  

  Ο κ. Τσαμάζ, ο οποίος συνεπικουρούταν από τον Μπάμπη Μαζαράκη, CFO του Ομίλου, τόνισε ότι η διοίκηση του ΟΤΕ διατηρεί τους στόχους της για το 2022, με τις προσαρμοσμένες επενδύσεις του Ομίλου να εκτιμάται ότι θα αυξηθούν περίπου στα 620 εκατ., ενώ οι ελεύθερες ταμειακές ροές εκτιμάται ότι θα ανέλθουν περίπου σε 600 εκατ.

  Αντίστοιχα, όπως αναφέρεται στα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, η συνολική αμοιβή προς τους μετόχους για το 2022 θα ανέλθει σε 500 εκατ. και θα επιμεριστεί ισόποσα σε προτεινόμενο μέρισμα που αντιστοιχεί σε 0,558 ανά ευρώ ανά μετοχή και σε "Πρόγραμμα Απόκτησης Ιδίων Μετοχών", ύψους 250 εκατ. περίπου.

  Τέλος, σχετικά με τη Ρουμανία, ο κ. Μαζαράκης υπογράμμισε ότι ο Όμιλος διερευνά "κάθε στρατηγική επιλογή" για την Telekom Rumania Mobile, επισημαίνοντας ότι, την παρούσα περίοδο, ο Όμιλος εστιάζεται στη βελτίωση των μεγεθών της.   

  Οι επιδόσεις του Ομίλου ΟΤΕ στο πρώτο τρίμηνο

  Σημειώνεται ότι, στο πρώτο τρίμηνο του έτους, τα ενοποιημένα έσοδα του Ομίλου OTE παρουσίασαν αύξηση 4,7% και διαμορφώθηκαν σε 825,3 εκατ. ευρώ.

  Στην Ελλάδα, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 4,4%, στα 748,2 εκατ. ευρώ, επωφελούμενα από την ευνοϊκή βάση σύγκρισης, λόγω πανδημίας, καθώς και από τις βελτιωμένες επιδόσεις σε κινητή, τηλεόραση, ευρυζωνικές υπηρεσίες και υπηρεσίες ICT. 

  Στη Ρουμανία, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 1,6% και διαμορφώθηκαν στα 78,4 εκατ., κυρίως λόγω συγκεκριμένων δραστηριοτήτων, οι οποίες δεν αναμένεται να συνεχίσουν στα επόμενα τρίμηνα.

  Τέλος, ο Όμιλος κατέγραψε κέρδη προ φόρων 171,8 εκατ., υψηλότερα κατά 23,3 εκατ. σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2021, κυρίως λόγω της υψηλότερης κερδοφορίας σε Ελλάδα και Ρουμανία.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ