Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 19-Απρ-2022 17:55

  Entersoft: Αύξηση των εσόδων κατά 22% στο πρώτο τρίμηνο

  Entersoft: Αύξηση των εσόδων κατά 22% στο πρώτο τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τη δυναμική της ανάπτυξη συνέχισε και στο πρώτο τρίμηνο του 2022 η Entersoft, η οποία παρά τη δυσμενή συγκυρία εμφάνισε βελτίωση των μεγεθών της σε όλα σχεδόν τα επίπεδα. 

  Ειδικότερα, στα βασικά οικονομικά μεγέθη της η εταιρεία ανακοίνωσε:

  - Έσοδα €7,74 εκατ., έναντι €6,37 εκατ. στο Α’ τρίμηνο 2021

  - EBITDA €2,95 εκατ., έναντι €2,56 εκατ. του Α’ τριμήνου του 2021

  - Διατήρηση υψηλής ρευστότητας με Ταμειακά διαθέσιμα €10,1 εκατ. και καθαρά διαθέσιμα €8,1 εκατ. μετά την αφαίρεση του τραπεζικού δανεισμού

  Όπως επισημαίνει η Entersoft, η αύξηση των εσόδων κατά 22% προήλθε κατά το μεγαλύτερο βαθμό (76%) οργανικά και κατά το υπόλοιπο από την εξαγορά της LogOn.

  Επιπλέον, επιτεύχθηκε υψηλό περιθώριο κερδοφορίας (EBITDA) 38%, οριακά αυξημένο σε σχέση με την προηγούμενη δωδεκάμηνη περίοδο 2021 (37%).

  Στο Α’ τρίμηνο 2022 διαπιστώθηκε σημαντική ανάπτυξη των εσόδων σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων και ιδιαίτερα στην ηλεκτρονική τιμολόγηση (Retail Link eInvoicing) που κατέγραψε ανάπτυξη 30% σε σχέση με το Α’ τρίμηνο 2021, καθώς και στα προϊόντα Warehouse Management όπου επιτεύχθηκε αύξηση 60% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021.

  Η εκτίμηση της Διοίκησης είναι ότι τα επόμενα τρίμηνα διαμορφώνονται ιδιαίτερα ευνοϊκές συνθήκες για τη διατήρηση αλλά και ενίσχυση αυτών των ρυθμών ανάπτυξης, με δεδομένες και τις ανακοινώσεις περί προκήρυξης έργων για τον Ιδιωτικό Τομέα τόσο από το νέο ΕΣΠΑ όσο και από το Ταμείο Ανάκαμψης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ