Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 05-Απρ-2022 14:00

  Στη doValue περνά η διαχείριση τιτλοποιημένων δανείων της Alpha Bank

  Στη doValue περνά η διαχείριση τιτλοποιημένων δανείων της Alpha Bank
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μία ακόμα δευτερογενής συναλλαγή τιτλοποιημένων δανείων πραγματοποιήθηκε, με τη doValue να αναλαμβάνει τη διαχείριση του Project Neptune μικτής λογιστικής αξίας 500 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για τμήμα μιας παλαιότερης συναλλαγής 1,1 δισ. ευρώ το οποίο αγόρασε η Fortress Investment Group από την Alpha Bank το 2020 και στη συνέχεια δόθηκε η διαχείριση στη CEPAL.

  Με το project Neptune, η doValue αναλαμβάνει τη μακροπρόθεσμη διαχείριση σχεδόν του 50% της αρχικής τιτλοποίησης. Η συναλλαγή αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Απριλίου 2022. Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει μη εξυπηρετούμενα δάνεια προς επιχειρήσεις εξασφαλισμένα από ακίνητα στην Ελλάδα.

  Πρόκειται για μία ακόμα μεγάλη συναλλαγή για την doValue στην Ελλάδα, μετά την τιτλοποίηση Frontier της Εθνικής Τράπεζας αξίας 5,7 δισ. ευρώ, σε συνεργασία με τις Fortress και Bain. Επίσης, έρχεται μετά την τιτλοποίηση της Eurobank (Mexico) αξίας 3,2 δισ. ευρώ, όπου η doValue παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης αλλά και μεταπώληση του χαρτοφυλακίου και εξειδικευμένους επενδυτές.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ