Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 30-Μαρ-2022 07:53

  Πώς η Briq "πρασινίζει" το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της

  Πώς η Briq "πρασινίζει" το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελένης Μπότα

  Επενδύσεις στα υπάρχοντα ακίνητα της με στόχο να γίνουν πιο φιλικά και πράσινα εξετάζει η διοίκηση της Briq Properties. 

  Όπως ανέφερε χτες  στην τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών, η Άννα Αποστολίδου, διευθύνουσα σύμβουλος της εισηγμένης 

  "Εξετάζουμε προσεκτικά να αυξήσουμε τη μόχλευσή μας. Κοιτάμε προσεκτικά την αγορά και αναζητούμε ευκαιρίες. 
  Κοιτάζουμε επίσης και τα δικά μας ακίνητα να επενδύσουμε σε αυτά και να τα αναβαθμίσουμε κάνοντάς πιο φιλικά και πιο πράσινα". 

  Το 2021 το συνολικό ύψος των επενδύσεων της εταιρείας ανήλθαν στα 12,3 εκατ. ευρώ με τα 7,6 εκατ. ευρώ να αφορούν το BriQ Logistics Park στον Ασπρόπυργο. 

  Σήμερα, το 49% της αξίας του χαρτοφυλακίου είναι σε logistics ή τα 58,8 εκατ. ευρώ. Σε γραφεία είναι τα 35 εκατ. ευρώ και ξενοδοχεία τα 20,7 εκατ. ευρώ. 
  Οι αποδόσεις στα γραφεία κυμαίνονται στα 6,7%, στα logistics 7,5% και στα ξενοδοχεία 6,5%.

  Η κα Αποστολίδου ανέφερε πως το 2021 ήταν μία "πολύ καλή  χρονιά και δείχνει πως οι αποφάσεις που πήραμε έφεραν αποτελέσματα και συνεχίζουμε να επενδύσουμε σε logistics και ξενοδοχεία, καθώς συνεχίζουμε να πιστεύουμε σε αυτούς τους τομείς".

  Στο τέλος του 2021 το χαρτοφυλάκιο του Ομίλου περιλάμβανε 27 ακίνητα συνολικής επιφάνειας 302.298 τ.μ. έναντι 28 ακινήτων την 31η Δεκεμβρίου 2020 συνολικής επιφανείας 283.281 τ.μ.

  Το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων του Ομίλου αποτελείται από 10 ακίνητα γραφείων και μικτής χρήσης (γραφεία με ισόγεια καταστήματα), 6 κτίρια αποθηκευτικών χώρων (logistics) στα οποία περιλαμβάνεται και το υπό-ανέγερση κτίριο αποθήκευσης και διανομής στον Ασπρόπυργο Αττικής, 5 ξενοδοχεία, 2 καταστήματα, 2 ακίνητα ειδικής χρήσης και δύο οικόπεδα. 

  Δεν μπορούν να εκτιμηθούν οι επιπτώσεις του πολέμου

  Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας τα πρόσφατα γεωπολιτικά γεγονότα στην Ουκρανία, οι στρατιωτικές ενέργειες και οι επακόλουθες οικονομικές
  κυρώσεις, έχουν οδηγήσει σε αυξήσεις του ενεργειακού κόστους και, κατά συνέπεια σε περαιτέρω αυξήσεις των τιμών των πρώτων υλών. Οι εταιρίες του Ομίλου δεν έχουν αναλάβει μεγάλα κατασκευαστικά έργα για να επηρεαστούν άμεσα από αυτές τις αυξήσεις, ενώ το ενεργειακό κόστος επωμίζονται οι μισθωτές των ακινήτων και όχι ο ιδιοκτήτης αυτών. Οι εταιρείες του Ομίλου δραστηριοποιούνται μόνο στην Ελληνική επικράτεια και δεν διαφαίνεται να επηρεάζονται σε σημαντικό βαθμό οι δραστηριότητές τους.

  Παρόλα αυτά, πιθανή επιδείνωση των συνθηκών που θα μπορούσε να επηρεάσει περαιτέρω την παγκόσμια και κατ’ επέκταση και την ελληνική οικονομία δεν μπορεί να εκτιμηθεί αξιόπιστα αυτή τη στιγμή". 

  Επίσης η εταιρεία παρακολουθεί τις πληθωριστικές πιέσεις στην οικονομία. Αν και η έκθεση της εταιρείας σε αυτές τις πληθωριστικές πιέσεις είναι σχετικά περιορισμένη, καθώς τα μισθώματα σε όλες τις μισθώσεις αναπροσαρμόζονται με βάση τον πληθωρισμό, παρόλα αυτά, ο αυξανόμενος πληθωρισμός δημιουργεί αυξανόμενες ανησυχίες για τον αντίκτυπό του στην αγοραστική δύναμη των καταναλωτών και τον κίνδυνο υπονόμευσης της τρέχουσας ανάκαμψης της χώρας, ο οποίος με τη σειρά του ενδέχεται να επηρεάσει έμμεσα και τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας και του Ομίλου.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ