Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 25-Μαρ-2022 09:00

  Νομικές περιπέτειες πρώην στελεχών της Ελλάκτωρ για αδικαιολόγητες δαπάνες

  ΕΛΛΑΚΤΩΡ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ποινική δίωξη για απιστία εναντίον των πρώην στελεχών της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Σάκη Καλλιτσάντση και Αλέξανδρου Εξάρχου, άσκησε σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελία κατόπιν έγγραφης καταγγελίας που είχε κάνει η διοίκηση του Ομίλου, το περιεχόμενο της οποίας έχει έρθει σε γνώση του Capital.gr.

  Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά τα δύο πρώην στελέχη του Ομίλου φέρονται ότι συνέστησαν εταιρεία συμφερόντων τους προκειμένου να εισπράξουν αμοιβές από τον Όμιλο για ανύπαρκτες, όπως καταγγέλονται, υπηρεσίες, έναντι 100.000 ευρώ βάσει εικονικής σύμβαση.

  Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά η επίδικη συμφωνία αφορούσε τη σύμβαση μεταξύ της εταιρείας "EXARCHOU AND ROSEMBERG INTERNATIONAL LTD", η οποία εδρεύει στην Κύπρο και της ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την παροχή νομικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών έναντι τιμήματος 100.000 ευρώ.

  Το ποσό θα καταβαλλόταν εφάπαξ με την ολοκλήρωση του συνόλου των υπηρεσιών που ανατέθηκαν.

  Ειδικότερα το επίμαχο τιμολόγιο, με ημερομηνία έκδοσης 31 Ιουλίου 2018, σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, καταχωρήθηκε αυθημερόν στην εταιρεία και με επείγουσα εντολή του τότε Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Καλλιτσάντση εξοφλήθηκε σε δύο ισόποσα εμβάσματα ποσού 50.000,000 την 9/08/2018 και την 14/08/2018 αντίστοιχα μέσω Τραπέζης, από τον λογαριασμό της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στον λογαριασμό της αντισυμβαλλόμενης εταιρείας.

  Το συγκεκριμένο τιμολόγιο αναφέρει ως ανάλυση αμοιβής μόνο πληρωμή νομικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών για συμβάσεις δανείου, "χωρίς να αναφέρεται σε τι ακριβώς συνίσταντο οι συγκεκριμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες, πότε χορηγήθηκαν αυτές και ποιο ακριβώς έργο της εταιρείας αφορούσαν, όπως είθισται να αναγράφεται σε τιμολόγια παροχής υπηρεσιών εταιρειών σε αντίστοιχες περιπτώσεις".

  Τέλος, σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, η υπογραφή του επίδικου συμφωνητικού όσο και η μεταφορά του επίδικου ποσού των 100.000 ευρώ ουδέποτε είχαν τεθεί σε γνώση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας σε οποιαδήποτε συνεδρίαση του.

  Η υπόθεση σύμφωνα με πληροφορίες θα εκδικαστεί στις αρχές Οκτωβρίου του 2022.

  Το Capital.gr, όπως επιβάλλει η δημοσιογραφική δεοντολογία προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους κ.κ. Σάκη Καλλιτσάντση και Αλέξανδρο Εξάρχου, προκειμένου να εκθέσουν τις δικές τους θέσεις αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ