Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 18-Ιαν-2022 11:44

  Στις στρατηγικές επενδύσεις τα data center της Μιcrosoft

  Στις στρατηγικές επενδύσεις τα data center της Μιcrosoft
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Κώστα Κετσιετζή

  Την εισαγωγή της επένδυσής της για τη δημιουργία του Data Center Region στην Αττική στο ειδικό καθεστώς των Στρατηγικών Επενδύσεων αιτήθηκε η Microsoft, εν αναμονή της έναρξης της κατασκευής των τριών data center που όπως αναφέρεται στην αίτηση θα βρίσκονται στα Σπάτα και στο Κορωπί.

  Σύμφωνα με τον επενδυτικό φάκελο "Investment in Data Centers in Greece" που κατέθεσε η εταιρεία ειδικού σκοπού Microsoft Operations 4733 Hellas Single Member S.A., στον οργανισμό ENTERPRISE GREECE το υπό μελέτη έργο αφορά στη δημιουργία ενός Συγκροτήματος Κέντρων Δεδομένων και Τεχνολογικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων αποτελούμενου από τρία Κέντρα Δεδομένων (Data Centers), στο νομό Αττικής, της εταιρείας Microsoft Operations 4733 Hellas Single Member S.A., με σκοπό την ανάπτυξη και παροχή υπηρεσιών Υπολογιστικού Νέφους (Microsoft Cloud) στην Ελλάδα. Τα τρία Κέντρα Δεδομένων έχουν πλήρη αλληλεξάρτηση μεταξύ τους αποτελώντας μια επιχειρηματική, λειτουργική και οικονομική οντότητα, σε τρία σημεία εγκατάστασης.

  Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία Microsoft Operations 4733 Hellas Single Member S.A., 100%, η οποία αιτείται να λάβει το κίνητρο της Ταχείας Αδειοδότησης του άρθρου 9 του Ν.4864/2021 επιδιώκοντας την επίσπευση της έκδοσης του συνόλου των απαιτούμενων αδειών του έργου, καθώς και το κίνητρο της Χωροθέτησης κατά τις διατάξεις του άρθρου 7 του προαναφερόμενου νόμου. Η

  Το γήπεδο εγκατάστασης με την ονομασία Site 6 εντοπίζεται στο Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος ενώ τα γήπεδα με τις ονομασίες Site 27 & Site 28 στο Δήμο Κρωπίας. Τα εν λόγω γήπεδα δε χωροθετούνται εντός περιοχών που εμπίπτουν σε καθεστώτα περιβαλλοντικής ή αρχαιολογικής δέσμευσης και δεν αποτελούν δασικές εκτάσεις στο σύνολό τους.

  Σύμφωνα με το Enterprise Greece, o προϋπολογισμός του έργου όχι μόνο ικανοποιεί τη προϋπόθεση του σχετικού νόμου, όπου προβλέπεται ο συνολικός προϋπολογισμός της επένδυσης να είναι μεγαλύτερος των 75 εκατ. ευρώ, αλλά θα ανέλθει και σε πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν, κατά βιώσιμο τρόπο, άνω των 100 νέων Ε.Μ.Ε. (Ετήσιες Μονάδες Εργασίας).

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ