Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 11-Ιαν-2022 09:06

  Premia: Τρέχουν οι διαδικασίες για την ομολογιακή έκδοση

  Premia Properties: Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στον κλάδο των ακινήτων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Tην χρηματοδότηση του επενδυτικού της προγράμματος θα στηρίξει η έκδοση του κοινού ομολογιακού δανείου ύψους έως 100 εκατ. ευρώ, της Premia Properties, με τις σχετικές διαδικασίες έγκρισης να βρίσκονται σε εξέλιξη. 

  Aπό το σύνολο των κεφαλαίων όπως τόνισε και στην πρόσφατη γενική συνέλευση ο διευθύνων σύμβουλος της Premia, Κ. Μαρκάζος, στόχος της εταιρείας είναι να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων στους κλάδους που έχει ήδη παρουσία, όπως logistics, εμπορικά ακίνητα (big-boxes)  κτίρια κοινωνικού χαρακτήρα, εξυπηρετούμενα διαμερίσματα καθώς και να εξετάσει επιλεκτικά την είσοδό της και σε άλλους κλάδους του real estate. 

  Με ραγδαία ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, η Premia έχει καταφέρει να αυξήσει το μέγεθος του χαρτοφυλακίου της από 7 ακίνητα αξίας 65,9 εκατ. ευρώ πριν από περίπου ένα χρόνο σε 27 σήμερα, ξεπερνώντας τα 181 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικού χαρακτήρα ακινήτων (σχολείων), τομέας στον οποίο η Premia θεωρείτε πρωτοπόρος.

  Ταυτόχρονα έχει ολοκληρώσει με μεγάλη επιτυχία τρεις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου μέσα σε μόλις 1,5 έτη και έχει διευρύνει σε εντυπωσιακό αριθμό τα οικονομικά της μεγέθη καθώς και το χαρτοφυλάκιό της. 

  Συνεχίζοντας τη δυναμική πορεία της, η Premia στο εννεάμηνο του 2021 ενίσχυσε σημαντικά το χαρτοφυλάκιο ακινήτων στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics) και των εμπορικών ακινήτων τύπου big-box, επεκτείνοντας παράλληλα τη δραστηριότητα της στον τομέα των εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων. 

  Μάλιστα στο διάστημα αυτό πρόσθεσε συνολικά 9 νέα ακίνητα, ενώ προχώρησε σε στρατηγική είσοδο στους τομείς των εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων και της υγείας.    

  Η συνολική αξία των επενδύσεων του Ομίλου αυξήθηκε κατά 63%, γτάνοντας στα 173,1 εκατ ευρώ στις 30.9.2021, ενώ σημαντική αύξηση σημειώθηκε στην καθαρή θέση του Ομίλου η οποία διαμορφώθηκε σε 114,6 εκατ. καθώς και των ταμειακών διαθεσίμων του τα οποία ανήλθαν σε 43,8 εκατ ευρώ σε συνέχεια της πρόσφατης αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου. Αύξηση εσόδων, βελτίωση λειτουργικής κερδοφορίας και κερδοφορίας προ φόρων σε ενοποιημένη βάση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο 2020 ως αποτέλεσμα της προσθήκης νέων επενδύσεων καθώς και της θυγατρικής JPA ΑΕΕΣ.

  Όσον αφορά στο θέμα της έγκρισης της μετατροπής της εταιρείας σε ΑΕΕΑΠ καθώς ήδη έχουν ξεκινήσει οι σχετικές ενέργειες, η Premia αναμένει ενημέρωση και εξελίξεις από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

  Ελ. Μπότα

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ