Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Δεκ-2021 14:24

  Ελλάκτωρ: Νέα εξώδικη δήλωση της Reggeborgh προς το Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

  Ελλάκτωρ: Νέα εξώδικη δήλωση της Reggeborgh προς το Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Νέα εξώδικη δήλωση απέστειλε σήμερα, Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021, προς όλα τα μέλη του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Reggeborgh, διαμαρτυρόμενη για το απίστευτο γεγονός της μη ενημέρωσής της μέχρι σήμερα σχετικά με τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Επιτροπής της περασμένης Δευτέρας, 29ης Νοεμβρίου 2021 και τις συναφείς παράνομες διαρροές προς τον Τύπο.

  Κατά τις διαρροές αυτές, η Reggeborgh τελούσε υπό διερεύνηση για υποτιθέμενο "έλεγχο" της ΕΛΛΑΚΤΩΡ σε "συνεννόηση" με το μεγάλο επενδυτικό fund, Atlas. Επ’ αυτών, η Reggebogh είχε ζητήσει από το Δ.Σ. της Επιτροπής επίσημη ενημέρωσή της, με εξώδικη διαμαρτυρία της, την 1η Δεκεμβρίου 2021.

  Κατόπιν αυτών, η εταιρεία ζητεί εκ νέου, εντός τριών ημερών από τη λήψη του εξωδίκου της, να της κοινοποιηθούν οι αποφάσεις του Δ.Σ. που την αφορούν και η σχετική εισήγηση της Υπηρεσίας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, διαφορετικά θα θεωρήσει την παράλειψη αυτή ως επιβεβαίωση των διαρροών και φημών που "ανακυκλώνονται" σε διάφορα sites.

  Περαιτέρω, η Reggeborgh επισημαίνει ότι παρότι έχει επενδύσει τα τελευταία χρόνια άνω των διακοσίων εκατομμυρίων ευρώ στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ αλλά και τον χρηματοπιστωτικό κλάδο, εντούτοις υφίσταται άνιση και διακριτική μεταχείριση κατά παράβαση του ευρωπαϊκού δικαίου και βλάβη των συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού, αλλά και ζημία της εθνικής οικονομίας. Μάλιστα, κοινοποιεί την εξώδικη δήλωσή της προς τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος για την ενεργοποίησή του.

  Ως εκ τούτου, η Reggeborgh θα υποχρεωθεί να θεωρήσει ως υπεύθυνα τα μέλη του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για παραβίαση απορρήτου, καθώς επίσης για κάθε ζημία και βλάβη της επιχειρηματικής της υπολήψεως, οπουδήποτε αυτή επέλθη, εγείροντας σχετικές αγωγές τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ολλανδία (χώρα εθνικότητάς της) και σε χώρες όπου η εταιρεία διατηρεί σημαντικές εταιρικές συμμετοχές (Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδάς). Αντίστοιχα, θα υποχρεωθεί να ζητήσει από τις αρμόδιες Αρχές στις ως άνω δικαιοδοσίες τον εντοπισμό και καταλογισμό ποινικών ευθυνών για κάθε εις βάρος της παράνομη συμπεριφορά.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ