Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 03-Δεκ-2021 17:40

  Αφοί Κορδέλλου: Στα 7,5 εκατ. ευρώ τα EBITDA στο εννεάμηνο

  Αφοί Κορδέλλου: Στα 7,5 εκατ. ευρώ τα EBITDA στο εννεάμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η εταιρεία Αφοί Κορδέλλου ανακοίνωσε ότι κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021 κατέγραψε σημαντική αύξηση των πωλήσεων σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020 (+27,3%), συνεχίζοντας την ανοδική πορεία που είχε καταγράψει κατά το α΄ εξάμηνο της χρήσης. Συνολικά οι πωλήσεις του εννιαμήνου (01.01 – 30.09.2021), ανήλθαν σε 40,4 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 56,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

  Παράλληλα, κατά το γ΄ τρίμηνο τα EBITDA ενισχύθηκαν κατά 2,1 εκατ. ευρώ, ενώ στο σύνολο του εννιαμήνου διαμορφώθηκαν σε 7,5 εκατ. ευρώ, έναντι 694 χιλ. ευρώ στο εννιάμηνο του 2020. Εν τω μεταξύ, η λειτουργική κερδοφορία (ΕΒΙΤ) διατήρησε την αυξητική της τάση κατά το γ’ τρίμηνο, παρουσιάζοντας περαιτέρω άνοδο κατά 1.008 χιλ. ευρώ, με σωρευτικό αποτέλεσμα στο σύνολο του εννιαμήνου 6,2 εκατ. ευρώ.

  Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: "Η δανειακή θέση της εταιρείας δεν παρουσιάζει καμία μεταβολή σε σχέση με τα δημοσιευμένα στοιχεία της 30.06.2021, ενώ η κεφαλαιακή διάρθρωση εμφανίζεται βελτιωμένη λόγω της συνεχιζόμενης υψηλής κερδοφορίας που αυξάνει τα ίδια κεφάλαια.

  Η πανδημία COVID-19 και τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση της, δεν είχαν ουσιαστικές επιπτώσεις στην ομαλή λειτουργία της εταιρείας, ενώ η διαφαινόμενη απομάκρυνση από τις επιλογές της Κυβέρνησης ενός γενικού lockdown επηρεάζει θετικά την βραχυπρόθεσμη στήριξη της ανόδου των Οικονομικών Μεγεθών της Εταιρείας και συμβάλλει στην διατήρηση των υψηλών αποδόσεων μέχρι το τέλος της χρήσης του 2021.

  Οι πληθωριστικές πιέσεις που ασκούνται λόγω της αύξησης του ενεργειακού κόστους και των προβλημάτων στην διεθνή εφοδιαστική αλυσίδα έχουν μικρή συμμετοχή στην διαμόρφωση των αποτελεσμάτων της Εταιρείας και δεν αναμένεται να τα επηρεάσουν έως την 31.12.2021.

  Η σταθεροποίηση των διεθνών τιμών του χάλυβα σε υψηλά επίπεδα κατά το Β΄ εξάμηνο του 2021, αύξησε το κόστος αντικατάστασης των εμπορευμάτων, με αποτέλεσμα να αναμένεται διόρθωση του μικτού περιθωρίου μέχρι το τέλος της χρονιάς, η οποία όμως δεν θα επιφέρει ουσιαστική μεταβολή στα οικονομικά μεγέθη της Εταιρείας.

  Η ζήτηση χαλυβουργικών προϊόντων παραμένει ισχυρή αλλά παρουσιάζει σημεία κόπωσης, κυρίως λόγω των υψηλών τιμών που λειτουργούν αποτρεπτικά στην πραγματοποίηση νέων επενδύσεων. Αναμένεται όμως σημαντική αύξηση της ζήτησης στο άμεσο μέλλον λόγω των έργων υποδομής που έχουν δρομολογηθεί, η οποία θα ενισχυθεί περαιτέρω από μια πιθανή διόρθωση των τιμών, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την συνεχή ανάπτυξη της Εταιρείας".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ