Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 30-Νοε-2021 16:33

  Όμιλος Ideal: Pro forma πωλήσεις 51,9 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο - Στα 9,9 εκατ. τα EBITDA

  Όμιλος IDEAL: Στρατηγική συμφωνία με την Virtus International Partners και είσοδος σε νέες δραστηριότητες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ισχυρή αύξηση των οικονομικών του μεγεθών παρουσίασε στο εννεάμηνο του 2021 ο Όμιλος Ideal.

  Ειδικότερα, οι πωλήσεις του ομίλου στο φετινό εννεάμηνο ανήλθαν στα 36,20 εκατ. ευρώ έναντι 15,54 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό διάστημα, με τα EBITDA να αυξάνονται στα 5,76 εκατ. ευρώ έναντι 1 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2020.

  Ισχυρή άνοδο κατέγραψαν και τα μεγέθη του Ομίλου στο γ’  τρίμηνο του έτους, με τις πωλήσεις να ανέρχονται στα 18,14 εκατ. ευρώ από 4,89 εκατ. ευρώ στο γ΄τρίμηνο του προηγούμενου έτους και τα EBITDA να φτάνουν στα 4,02 εκατ. ευρώ έναντι 228 χιλ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

  Οι ως άνω αναφερόμενες επιδόσεις συμπεριλαμβάνουν τις οικονομικές επιδόσεις των εισφερόμενων εταιρειών S.I.C.C. HOLDING LIMITED και ESM EFFERVESCENT SODAS MANAGEMENT LIMITED μονο για το χρονικό διάστημα που ακολούθησε την έγκριση από την Γενική Συνέλευση της Εταιρείας της εισφοράς τους μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ήτοι από 17.06.2021 έως 30.09.2021. 

  Παρακάτω παρουσιάζονται οι ενοποιημένες οικονομικές επιδόσεις (pro forma) για την περίοδο 01.01 - 30.09.2021 όπως θα διαμορφώνονταν αν η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου είχε πραγματοποιηθεί στην έναρξη της χρήσης δηλαδή την 01.01.2021 καθώς και τα αποτελέσματα της περσινής περιόδου 01.01 – 30.09.2020 στα οποία για σκοπούς συγκρισιμότητας έχουν συμπεριληφθεί και τα οικονομικά αποτελέσματα των εισφερόμενων εταιρειών. 

  Έτσι, οι pro forma πωλήσεις του Ομίλου Ideal ανήλθαν στο εννεάμηνο στα 51,81 εκατ. ευρώ από 37,06 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Τα pro forma EBITDA ανήλθαν στα 9,90 εκατ. ευρώ έναντι 6,44 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2020.

  Κατά το Γ’ Τρίμηνο του 2021 δεν υπήρξαν άλλες σημαντικές μεταβολές στα λοιπά μεγέθη της Κατάστασης Χρηματοοικονομικής θέσης του Όμιλος Ideal. 

  Επιπτώσεις την πανδημίας covid-19 και της ενεργειακής κρίσης 

  Παρά το γεγονός ότι η εξάπλωση της πανδημίας Covid-19 έχει οδηγήσει σε σημαντικές οικονομικές επιβαρύνσεις με απρόβλεπτες συνέπειες όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την παγκόσμια οικονομία, η μέχρι τώρα πορεία του Ομίλου Ideal εντός του 2021 αναδεικνύει την ανοδική εξέλιξη των δραστηριοτήτων του με αποτέλεσμα την αύξηση της EBITDA κερδοφορίας κατά 54% σε pro forma επίπεδο το εννεάμηνο του 2021 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. 

  Οι στόχοι οι οποίοι έχουν τεθεί για τον Όμιλο Ideal για το σύνολο του έτους 2021 αναμένεται να επιτευχθούν βάσει των μέχρι σήμερα δεδομένων καθώς η Διοίκηση του Ομίλου λαμβάνει όλα τα μέτρα για την προστασία και ασφάλεια των εργαζομένων της σύμφωνα με τα εκάστοτε ισχύοντα κυβερνητικά και υγειονομικά μέτρα, καθώς και μέτρα για την εξασφάλιση της συνεχούς και απρόσκοπτης επιχειρηματικής και επιχειρησιακής λειτουργίας των εταιρειών του.

  Το εύρος των επιπτώσεων της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης στις δραστηριοτητες του Ομίλου Ideal την προσεχή περίοδο και συγκεκριμένα μέχρι το τέλος του 2021, θα εξαρτηθεί από τις μελλοντικές εξελίξεις και τα μέτρα που τυχον θα ληφθούν στην Ελλάδα και στο διεθνές περιβάλλον. Η διοίκηση παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις, αξιολογεί τους κινδύνους και προβαίνει όπου κρίνεται αναγκαίο στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να ελαχιστικοποιήσει τυχόν επιπτώσεις στα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου Ideal.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ