Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 30-Νοε-2021 12:30

  Άμεση αντίδραση από την Κολιός ΑΕ σε συνεργασία με την Αέναος κατά του υψηλού κόστους ενέργειας

  Άμεση αντίδραση από την Κολιός ΑΕ σε συνεργασία με την Αέναος κατά του υψηλού κόστους ενέργειας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το ζήτημα του ενεργειακού κόστους παραμένει στο επίκεντρο των προβλημάτων που έχουν να αντιμετωπίσουν οι ελληνικές βιομηχανίες και, όπως αναφέρουν οι περισσότεροι αναλυτές, θα μας συντροφεύει για αρκετό καιρό ακόμα. 

  Το επενδυτικό ενδιαφέρον των Ελλήνων βιομηχάνων, μη έχοντας άλλη επιλογή, στρέφεται ολοένα και περισσότερο στη λύση του ενεργειακού συμψηφισμού (Νet-Metering) με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών στις εγκαταστάσεις τους.

  Το συγκεκριμένο τρόπο αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης επέλεξε και η ΚΟΛΙΟΣ ΑΕ, υπογράφοντας σύμβαση κατασκευής φωτοβολταϊκού σταθμού με το πρόγραμμα Net-Metering, ισχύς 1 MW, με την ΑΕΝΑΟΣ Ενεργειακά Συστήματα.   

  Σηφάκης Νίκος (ΑΕΝΑΟΣ) και Κολιός Νίκος (ΚΟΛΙΟΣ Α.Ε.) μετά την υπογραφή της σύμφωνίας.

  Οι εταιρείες αναμένουν την υλοποίηση της υπουργικής απόφασης για επέκταση των ορίων του Net-Metering από 1 MW σε 3 MW για να εξετάσουν την επέκταση της συνεργασίας τους καθώς η ισχυρή γαλακτοβιομηχανία φαίνεται αποφασισμένη να συνεχίσει να επενδύει σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. 

  Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΕΝΑΟΣ, Σηφάκης Νίκος, δήλωσε χαρακτηριστικά "Ευχαριστούμε την ΚΟΛΙΟΣ ΑΕ, και ιδιαίτερα την οικογένεια Κολιού, για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπο μας αλλά και για την κοινωνική της υπευθυνότητα. Οι επενδύσεις σε  Net-Metering πέρα από την μείωση του ενεργειακού κόστους που επιτυγχάνουν , συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στη προσπάθεια της χώρας να πετύχει το στόχο της πράσινης μετάβασης”.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ