Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 29-Νοε-2021 16:15

  Logismos: Μειωμένα έσοδα και EBITDA στο εννεάμηνο

  Logismos: Μειωμένα έσοδα και EBITDA στο εννεάμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μειωμένα έσοδα, αλλά και EBITDA καταγράφει η Logismos στο εννεάμηνο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε, με κύριο παράγοντα επίδρασης στα μεγέθη της τις επιπτώσεις από την πανδημία του κορονοϊού.

  α) Έσοδα από πωλήσεις, κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT), και τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), για το γ΄ τρίμηνο της χρήσης 2021 και σε σωρευτική βάση, καθώς και τα αντίστοιχα συγκριτικά μεγέθη της περσινής περιόδου, όπως αποτυπώνονται στον παρακάτω πίνακα:

  Η μείωση του κύκλου εργασιών του εννεαμήνου του 2021 σε σχέση με το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2020 οφείλεται στις επιπτώσεις από την εξάπλωση της πανδημίας COVID-19, κυρίως λόγω αναστολής λειτουργίας επιχειρήσεων πελατών της Εταιρείας στο εξωτερικό.  β) Σημαντικές μεταβολές στη δανειακή θέση ή/και κεφαλαιακή διάρθρωση καθώς και λοιπά μεγέθη της κατάστασης χρηματοοικονομικής θέσης, οι οποίες έλαβαν χώρα κατά το γ’ τρίμηνο του 2021.

  Επιπτώσεις από την εξάπλωση του COVID-19

  Η Διοίκηση της Εταιρείας, ως υπεύθυνη επιχείρηση εκφράζει την ανησυχία της για την κατάσταση, την ταχεία εξάπλωση του ιού και την επίδρασή του στην οικονομία και την ευρύτερη κοινωνία. Στην παρούσα φάση ωστόσο, αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα η ασφάλεια των εργαζομένων της η πλειοψηφία των οποίων εργάζεται απομακρυσμένα. 

  Δεδομένων των συνθηκών αβεβαιότητας που επικρατούν λόγω της πανδημίας, η Εταιρεία εκτιμά ότι σε επίπεδο πωλήσεων η κατάσταση στο τέλος του τρέχοντος έτους θα είναι αντίστοιχη με αυτή στο τέλος του 2020. Ειδικότερα το Δ’ τρίμηνο του 2021 αναμένεται αυξημένο συγκριτικά με το αντίστοιχο Δ’ Τρίμηνο του 2020, αντισταθμίζοντας έτσι την μείωση που υπήρχε στο εννεάμηνο του 2021 σε σχέση με το εννεάμηνο του 2020. Η Εταιρεία ελπίζει ότι θα υπάρξει σταδιακή βελτίωση της οικονομίας και αντίστοιχα των αποτελεσμάτων της εταιρείας από το Δ’ Τρίμηνο του 2021 και επαναφορά της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε κανονικά επίπεδα από το Α’ τρίμηνο 2022 υπό την προϋπόθεση της ομαλής και θετικής εξέλιξης αντιμετώπισης της πανδημίας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ