Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 25-Νοε-2021 15:04

  Intertech: Αύξηση κύκλου εργασιών και κέρδη στο εννεάμηνο του 2021

  Intertech: Αύξηση κύκλου εργασιών και EBITDA στο εννεάμηνο του 2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ειδικότερα, στο εννεάμηνο ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 16,04 εκατ. ευρώ έναντι 13,51 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα, με τα EBITDA να φτάνουν στις 588 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών 178 χιλ. ευρώ στο εννεάμηνο πέρυσι. Σε ότι αφορά τα τελικά αποτελέσματα, η εταιρεία εμφάνισε στο εννεάμηνο κέρδη 100 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών 398 χιλ. ευρώ το εννεάμηνο του 2020.

  Σε ό,τι αφορά το τρίμηνο, ο κύκλος εργασιών της Intertech ανήλθε στα 5,19 εκατ. ευρώ από 4,72 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020, τα EBITDA ανήλθαν στις 201 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών 40 χιλ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν στις 27 χιλ. ευρώ από ζημιές 207 χιλ. ευρώ που ήταν στο περσινό τρίτο τρίμηνο.

  Η εταιρεία αναφέρει ότι δεν επήλθαν σημαντικές μεταβολές στη δανειακή και κεφαλαιακή διάρθρωση της εταιρείας κατά το γ΄τρίμηνο 2021, ούτε σημειώθηκαν ασυνήθιστες μεταβολές στο ύψος των μεγεθών της Κατάστασης Οικονομικής Θέσης.

  Οι επιπτώσεις από την ενεργειακή κρίση και από τον COVID19

  Η εταιρεία σημειώνει ότι καθώς διανύουμε το Δ Τρίμηνο του 2021, η παγκόσμια οικονομία εξακολουθεί να βρίσκεται  αντιμέτωπη με τις κρίσιμες δευτερογενείς επιπτώσεις της πανδημίας.

  Ήδη οι πληθωριστικές πιέσεις και η ενεργειακή κρίση, επηρεάζουν άμεσα τη λειτουργία της εταιρείας. Λόγω της μειωμένης προσφοράς από τα εργοστάσια των προμηθευτών, καταγράφονται σημαντικές χρονικές καθυστερήσεις στην παραλαβή εμπορευμάτων, ελλείψεις ειδών, αύξηση του κόστους παραγωγής και μεταφοράς, με αποτέλεσμα τη συμπίεση του περιθωρίου κέρδους. Παρά τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς, στο Γ΄ τρίμηνο η Εταιρία διατήρησε τη θετική πορεία που ξεκίνησε από την αρχή της χρήσης 2021, επιτυγχάνοντας αύξηση πωλήσεων 19%, σε σχέση με το 9μηνο 2020.

  Η εταιρεία αντιμετωπίζει τις ελλείψεις και τις αυξήσεις των τιμών με άμεσες κινήσεις προσαρμογής, εφαρμόζοντας με ευελιξία όποιες εναλλακτικές κρίνονται καταλληλότερες. Η  μετακύλιση του αυξημένου κόστους στις τιμές πώλησης των εμπορευμάτων υλοποιείται σταδιακά και  θα προσδιοριστεί από την ελαστικότητα της ζήτησης  στο προσεχές διάστημα. Παράλληλα, όπως έχει ήδη ενημερωθεί το επενδυτικό κοινό με τις εταιρικές ανακοινώσεις, η ΙΝΤΕΡΤΕΚ Α.Ε. έχει επενδύσει σε νέες στρατηγικές συνεργασίες στον κλάδο της τηλεφωνίας και των λύσεων επικοινωνίας με τις Alcatel-Lucent S.A., Yeastar Information Technology Co.,Ltd.

  Για το τελευταίο τρίμηνο του 2021 η συνεχιζόμενη έλλειψη προϊόντων αναμένεται να επηρεάσει περαιτέρω τις συνθήκες της αγοράς και να συγκρατήσει το ρυθμό αύξησης του κύκλου εργασιών (ενδεχομένως και τη κερδοφορία της εταιρείας) και μάλιστα σε μία περίοδο που συνήθως υπάρχει αυξημένη ζήτηση, λόγω των προσφορών της Βlack Friday και της εορταστικής περιόδου του Δεκεμβρίου.

  Η διοίκηση της εταιρείας - λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω - εκτιμά ότι στο κλείσιμο της χρονιάς θα διατηρηθεί η αύξηση τζίρου σε σχέση με το 2020 (σε ποσοστό άνω του 16%) και θα επιτευχθεί ο στόχος πωλήσεων της εταιρείας για τη χρήση 2021.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ