Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 25-Νοε-2021 07:42

  Η Briq Properties γυρνά το κλειδί για επενδύσεις 20 εκατ. ευρώ

  BriQ Properties Α.Ε.Ε.Α.Π.: Νέες επενδύσεις σε Κέντρα Αποθήκευσης και Διανομής
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελένης Μπότα

  Επενδύσεις συνολικού ύψους 20 εκατ. ευρώ προγραμματίζει η Briq Properties μέσα στους προσεχείς μήνες μέσω των διαθέσιμων γραμμών χρηματοδότησης της. 

  Από το σύνολο των επενδύσεων, περί τα 10 εκατ ευρώ θα κατευθυνθούν για την ανάπτυξη νέων σύγχρονων εγκαταστάσεων αποθήκευσης και διανομής, συνολικής επιφάνειας περίπου 20.000 τ.μ στον Ασπρόπυργο Αττικής στην θέση "Ήμερος Τόπος". 

  Στην εν λόγω έκταση περίπου 105 στρεμμάτων έχουν ήδη χτιστεί 20.700 τ.μ χώρων logistics τα οποία έχουν μισθωθεί στην Info Quest Technologies. Το πρώτο αυτό κτίριο θα παραδοθεί στην μισθώτρια στις αρχές του 2022.

  Η νέα επένδυση στο δεύτερο κτίριο logistics αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2022 και να ολοκληρωθεί το 2023. 

  Μέχρι σήμερα στο εν λόγω project έχουν επενδυθεί 16 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό ύψος της επένδυσης στα 26 εκατ. ευρώ. 

  Υπενθυμίζεται ότι η Briq έχει αποκτήσει το 80% ενός ακόμη συγκροτήματος logistics στη Μάνδρα, με οκτώ κτίρια επιφάνειας σχεδόν 59.000 τ.μ. σε ακίνητο 131 στρεμμάτων, που είναι πλήρως μισθωμένο στη Sarmed Logistics.

  Τόσο στην έκταση της Μάνδρας Αττικής, όσο και σε αυτή του Ασπρόπυργου η Briq σχεδιάζει την ανάπτυξη συστημάτων χαμηλής ενεργειακής απόδοσης (φωτοβολταϊκά συστήματα κλπ) για την ενεργειακή αυτονομία των κτιρίων. 

  Επίσης κεφάλαια συνολικού ύψους 2,5 εκατ. ευρώ αναμένεται να διατεθούν για την αναβάθμιση των γραφειακών χώρων που έχει στο χαρτοφυλάκιο της ακολουθώντας τους κανόνες εξοικονόμησης ενέργειας και περιβαλλοντικής αναβάθμισης (βιοκλιματικά) καθώς και 5,2 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση και την επέκταση των ξενοδοχειακών της μονάδων. 

  Στο πλαίσιο αυτό η Briq προχωρά στην ριζική ανακαίνιση του ξενοδοχείου της Plaza Hotel Skiathos, το οποίο είναι μισθωμένο στην αλυσίδα Hotel Brain, ενώ παράλληλα σχεδιάζει την επέκταση της ξενοδοχειακής της μονάδας στην Πάρο με επιπλέον 12 δωμάτια που θα προστεθούν στην υπάρχουσα δυναμικότητα του.

  Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της εταιρείας παραμένει ο κλάδος των logistics και ο ξενοδοχειακός τομέας, όπου διερευνώνται όλες οι επενδυτικές ευκαιρίες, καθώς οι ζήτηση αλλά και οι προοπτικές και στους δύο τομείς είναι σημαντικές, με τις αποδόσεις να κυμαίνονται μεταξύ 7,5% και 8%. 

  Όπως δήλωσε στο Capital η κ. Άννα Αποστολίδου, διευθύνουσα σύμβουλος της Βriq, "προσαρμοζόμαστε με το καλύτερο δυνατό τρόπο στα νέα δεδομένα της αγοράς προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες που θα έχουν οι κλάδοι που θα εμφανίσουν την μεγαλύτερη ανάπτυξη όπως τα logistics και ο τουρισμός". 

  Να σημειωθεί ότι η σημαντική στροφή του χαρτοφυλακίου ακινήτων της εταιρείας στον τομέα των logistics αποτυπώνεται στη σύνθεση της αξίας του χαρτοφυλακίου ακινήτων 30.9. 2021, η οποία είναι 48% logistics, 30% γραφεία, 17% ξενοδοχεία και 5% λοιπές χρήσεις ενώ την 30.09.2020 ήταν 43% γραφεία, 27% ξενοδοχεία, 14% logistics και 16% οικόπεδα και λοιπές χρήσεις.

  Όσον αφορά την συνολική αξία του χαρτοφυλακίου της ανέρχεται περίπου στα 120 εκατ. ευρώ με στόχο να φτάσει μεσοπρόθεσμα τα 150 εκατ. Ευρώ.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ