Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 24-Νοε-2021 17:55

  Καθοριστική η συμβολή της MVS στην ολική ανακατασκευή του Mega Yacht XANA

  Καθοριστική η συμβολή της MVS στην ολική ανακατασκευή του Mega Yacht XANA
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η MVS ανέλαβε την ολική ανακατασκευή των εσωτερικών χώρων του Mega Yacht XANA, πρώην M/Y OURANOS. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικά έργα ανακαίνισης της MVS, που ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο 2021.

  Το M/Y XΑΝΑ είναι το πετυχημένο παράδειγμα ενός σκάφους, ναυπηγήσεως του 1994 στα ιταλικά ναυπηγεία της CODECASA, που ανακαινίστηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο ναυπηγείο Ψαρρός στο Πέραμα. 

  Στο πλαίσιο των εργασιών ανακαίνισης, που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2018, η θαλαμηγός αποξηλώθηκε πλήρως και επανακατασκευάστηκε. H MVS ασχολήθηκε εξ ολοκλήρου με την κατασκευή και τοποθέτηση των εσωτερικών χώρων του πλοίου, καθώς και μέρος των εξωτερικών χώρων, υλοποιώντας την αρχιτεκτονική μελέτη του γραφείου AMK Architecture & Design. Η προκατασκευή και κατασκευή του έργου έγινε εξ ολοκλήρου στις εγκαταστάσεις της MVS, στο Κρυονέρι, βάση της κατασκευαστικής εμπειρίας που διαθέτει η εταιρεία σε υπερπολυτελείς κατασκευές θαλαμηγών.

  Το σκάφος διαθέτει σύγχρονο στιλ και μίνιμαλ αισθητική εσωτερικά και εξωτερικά, ενώ η επέκταση της πρύμης, του έδωσε νέο μήκος 45 μέτρων από 40,3 μέτρα προσθέτοντας ένα καινούργιο χώρο garage, πλατφόρμα κολύμβησης, καθώς και άνετους εξωτερικούς χώρους φαγητού και χαλάρωσης στα υπόλοιπα καταστρώματα. Συγχρόνως το προφίλ του πλοίου άλλαξε ριζικά με ένα καινούργιο rollbar στο sun deck, με στόχο να παραπέμπει στο Χ από το νέο όνομα του σκάφους XANA. Το M/Y XANA μπορεί να φιλοξενήσει 12 επισκέπτες σε 6 ευρύχωρες καμπίνες και επιπλέον πλήρωμα 8 ατόμων.

  Την ναυπηγική μελέτη ανέλαβε το τεχνικό γραφείο της Navinco Naval Architects και την αρχιτεκτονική η AMK Architecture and Design. Την επίβλεψη είχε ο καπετάνιος κ. Τάσος Κεραμιδάς.

  XANA 3 24.11.2021

  Η MVS συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων επιλογών για τα κορυφαία ναυπηγεία όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Βορείου Ευρώπης (όπως τα γερμανικά ναυπηγεία Lurssen και τα ολλανδικά ναυπηγεία Oceanco, Amels, Feadship), καθώς συνδυάζει την κατασκευαστική εμπειρία για την έγκαιρη και ποιοτική εκτέλεση κατασκευών υψηλής αισθητικής, που απαιτούνται σε αυτά τα έργα. 

  Αναφερόμενοι στην ανακατασκευή του ΧΑΝΑ, οι ιδρυτές της MVS, Μάριος Στεργίου και Στέφανος Μάνος, δήλωσαν σχετικά, "Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που ολοκληρώθηκε με επιτυχία ένα τόσο σημαντικό έργο ανακατασκευής, όπως το Mega Yacht ΧΑΝΑ σε ελληνικό ναυπηγείο. Τέτοιου είδους έργα αναδεικνύουν την εγχώρια ναυπηγική βιομηχανία και την τεχνογνωσία των Ελλήνων, που εκ του αποτελέσματος ανταποκρίνονται σε έργα διεθνούς εμβέλειας. Χωρίς αμφιβολία, οι προοπτικές ανάπτυξης που παρουσιάζει η Ελλάδα στον κλάδο κατασκευών και δη ανακατασκευών υπερπολυτελών θαλαμηγών είναι πολύ σημαντικές. Αυτό που θα βοηθήσει για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι η δημιουργία ενός πιο οργανωμένου πλαισίου λειτουργίας, η δομημένη εκπαίδευση τεχνικών και στελεχών διαφόρων ειδικοτήτων και η ενίσχυση του brand name της χώρας στον συγκεκριμένο κλάδο".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ