Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 24-Νοε-2021 17:52

  Reds: Αύξηση μεγεθών στο γ' τρίμηνο

  Reds: Αύξηση μεγεθών στο γ' τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κάμψη σε επίπεδο εννεαμήνου, αλλά αύξηση σε επίπεδο γ' τριμήνου εμφανίζει ο κύκλος εργασιών του  ομίλου Reds, ενώ αντίστοιχη εικόνα παρουσιάζουν και τα EBITDA. 

  Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών για το γ' τρίμηνο του έτους κατέγραψε αύξηση 6% και διαμορφώθηκε στα 2,044 εκατ. ευρώ. Σε επίπεδο 9μήνου ο κύκλος εργασιών έφτασε στα 4,6 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας πτώση 6%. Σε ό,τι αφορά τα EBITDA για το γ' τρίμηνο ανήλθαν στα 1,53 εκατ. ευρώ, από τα 1,33 εκατ. ευρώ του περυσινού γ' τριμήνου, ενώ για το 9μηνο διαμορφώθηκαν στα 2,79 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 2%. 

  Στην ανακοίνωσή της η διοίκηση της εταιρείας υπογραμμίζει ότι τα έσοδα του Ομίλου, προέρχονται από την εκμίσθωση των ακινήτων του Πάρκου Smart Park στην περιοχή Γυαλού Σπάτα. Σύμφωνα με τα οριζόμενα στις υπό στοιχεία Α. 1030/2021 (Β’702), 1057/2021 (Β’ 1069), 1058/2021 (Β’ 1072), 1114/2021 (Β’ 2149) κοινές αποφάσεις του Υ.Ο. – πέραν των φυσικών προσώπων- το 2021 δόθηκε η δυνατότητα από το Ελληνικό Δημόσιο αποζημίωσης του 60% του συνολικού μηναίου μισθώματος και στα νομικά πρόσωπα και οντότητες.

  Το συνολικό ποσό της απαίτησης/ αποζημίωσης, από το Ελληνικό Δημόσιο (60% του μηναίου μισθώματος) για τα νομικά πρόσωπα κατ΄επιταγή του νόμου στο πλαίσιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων του COVID -19, για τον Όμιλο τους μήνες Ιανουάριο έως Μάιο ανήλθε σε ποσό €1,6εκ. και έχει αποδοθεί στην εταιρία έως σήμερα ποσό €0,85εκ.

  Τα αποτελέσματα των παραπάνω νομοθετικών παρεμβάσεων έχουν αποτυπωθεί πλήρως στα αποτελέσματα και στους λογαριασμούς της περιόδου 01/01-30/09/2021.

  Παρακάτω παρατίθενται πίνακες συγκριτικής περιόδου ποσοτικών επιπτώσεων και αποτύπωσης διαφορών στα αποτελέσματα του Ομίλου, οι οποίοι περιλαμβάνουν τη σύγκριση 9μήνου 2021 με 9μηνο 2020 και σε σωρευτική βάση, καθώς και την ποσοτικοποίηση της επίδρασης covid -19 στα αποτελέσματα του Ομίλου, η οποία ανέρχεται σε ποσό €1,0εκ μετά την αφαίρεση της φορολογικής επίπτωσης. 

   

  Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι: Λαμβάνοντας υπόψη τις υφιστάμενες οικονομικές συνθήκες Ο Όμιλος λειτουργεί με προσοχή και επιλεκτικά ως προς τις επενδυτικές δραστηριότητες στην εγχώρια αγορά. Οι προσδοκίες ιδιοκτητών και επενδυτών προεξοφλούν επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας σε προ – covid επίπεδα σε συνάρτηση με τα δημοσιονομικά μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και την ώθηση της Ελληνικής οικονομίας που αναμένεται από το σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της χώρας, μέσω του οποίου αναμένεται να ενισχυθεί η εγχώρια οικονομία. Η επίδραση της πανδημίας στους στόχους, τις λειτουργίες, τις χρηματοοικονομικές επιδόσεις και τις ταμειακές ροές του Ομίλου είναι διαχειρίσιμη στο βαθμό που να μην δημιουργούνται αμφιβολίες σχετικά με την δυνατότητα ομαλής συνέχισης της δραστηριότητάς του. Η Διοίκηση παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις μελετώντας πιθανούς παράγοντες κινδύνου και την αποφυγή επιπτώσεων αυτών". 

  Δείτε όλη την ανακοίνωση εδώ 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ