Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 23-Νοε-2021 11:30

  ΔΕΗ: Στα 16 ευρώ αυξάνει την τιμή-στόχο η Euroxx - Σύσταση "overweight"

  ΔΕΗ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της ΔΕΗ, στα 16 ευρώ έκαστη από 13 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η Euroxx Securities σε έκθεσή της, όπου διατηρεί τη σύσταση "overweight". 

  Όπως σημειώνει η χρηματιστηριακή, η αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της ΔΕΗ στηρίζεται στην υψηλότερη αξία που βλέπει στην επιχείρηση, η οποία θα εξαρτηθεί από την επιτυχή υλοποίηση του επιθετικού μεν αλλά πολλά υποσχόμενου επιχειρηματική σχεδίου της.

  Η Euroxx σημειώνει ότι κατά την άποψή της, η ΔΕΗ διαθέτει ισχυρά "χαρτιά" στην πορεία ενεργειακής μετάβασή της (επιθετική απολιγνιτοποίηση και ανάπτυξη ΑΠΕ) με μεγάλες δυνατότητες αναδιάρθρωσης. Επιπλέον, θεωρεί ότι η πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και η ένταξη του τίτλου της στον δείκτη MSCI Greece Standard Index αποτελούν θετικούς καταλύτες, που αυξάνουν την αναγνωρισιμότητα/ρευστότητα της μετοχής και τη θεσμική μετοχική βάση της.

  Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η ΔΕΗ θα εμφανίσει προσαρμοσμένα EBITDA ύψους 849 εκατ. ευρώ το 2021, μειωμένα κατά 4% σε ετήσια βάση λόγω των αντίξοων συνθηκών που δημιουργούν η άνοδος των τιμών των πρώτων υλών και της ενέργειας. 

  Υποθέτοντας ότι η ΔΕΗ στη χρήση του 2022 θα είναι σε θέση να μετακυλίσει τη μεταβλητότητα του κόστους του ενεργειακού μείγματος στα τιμολόγιά της, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι τα EBITDA θα αυξηθούν κατά 8,1% σε ετήσια βάση στα 918 εκατ. ευρώ. Συνολικά αναμένει ότι η επιχείρηση θα εμφανίσει μέση ετήσια άνοδο των EBITDA κατά 9,9% την περίοδο 2021-2024.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ