Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 20-Νοε-2021 08:57

  Λίστα αναμονής για το iPhone 13

  Λίστα αναμονής για το iPhone 13
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Λαμπίρη

  Σε αναμονή που κατά περιπτώσεις μπορεί να φτάσει ακόμα και τον έναν μήνα, με προπαραγγελία, ανέρχεται ο χρόνος που μεσολαβεί μέχρι να αποκτήσουν οι Έλληνες καταναλωτές το νέο iPhone 13, το οποίο λάνσαρε και στη χώρα μας η Apple πριν από περίπου έναν μήνα. Ωστόσο η διαθεσιμότητα είναι εξαιρετικά περιορισμένη, δεδομένης της ζήτησης που παρουσιάζει το προϊόν. Μάλιστα, σε επικοινωνία που είχαμε με πηγές κοντά στον όμιλο Quest, ο οποίος διακινεί τα προϊόντα Apple στην ελληνική αγορά, μας ανέφεραν ότι αυτήν τη στιγμή δεν είναι προβλέψιμη η εικόνα που αφορά το εάν και ποιες ακριβώς θα είναι οι ποσότητες συσκευών που έρχονται στη χώρα μας. Τονίζουν, μάλιστα, ότι η συγκεκριμένη εικόνα δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά και όλες τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται η Apple με τα προϊόντα της. Στην Ελλάδα τα προϊόντα της Apple φτάνουν μέσω χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εντούτοις, ελλείψεις δεν παρουσιάζονται μόνο στις τηλεφωνικές συσκευές, αλλά και στα υπόλοιπα προϊόντα της Apple. Συγκεκριμένα, η εταιρεία λάνσαρε τον περασμένο Σεπτέμβριο το iPhone 13, για να ακολουθήσουν τον Οκτώβριο τα νέα λάπτοπ, στα οποία επίσης υφίσταται πρόβλημα διαθεσιμότητας. 

  Σχεδόν το 70% των πωλήσεων της Apple στην Ελλάδα προέρχεται από τις συσκευές iPhone

  Μάλιστα, οι τηλεφωνικές συσκευές αποτελούν το προϊόν με τις μεγαλύτερες πωλήσεις εκ του συνολικού προϊοντικού χαρτοφυλακίου της Apple στην ελληνική αγορά. Πιο συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι, από τον συνολικό τζίρο που κάνει η Apple στην ελληνική αγορά, ποσοστό που προσεγγίζει το 70% των συνολικών πωλήσεων προέρχεται από τις πωλήσεις iPhone. 

  Eκ των πραγμάτων, εκτός από εκείνους που προπαραγγέλνουν τις νέες κινητές συσκευές της αμερικανικής εταιρείας, με σκοπό να τις παραλάβουν όταν αυτές έρθουν στη χώρα μας, με ακόμα μεγαλύτερες καθυστερήσεις στη διαθεσιμότητα βρίσκονται αντιμέτωποι εκείνοι που δεν προχωρούν σε προκρατήσεις, που είναι αναγκασμένοι να αναμένουν για αρκετά μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. 

  Προβλήματα στη διάθεση των νέων iPhones είχαν προκύψει στην Ελλάδα και κατά τη διάρκεια του 2020, όταν καθυστέρησε η διάθεση των νέων τηλεφωνικών συσκευών κατά 7 βδομάδες σε σύγκριση με το 2019, γεγονός που επηρέασε σημαντικά τις πωλήσεις. Ωστόσο η εικόνα αυτή τελικά ανετράπη όταν ξεκίνησε στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου η διάθεση των νέων iPhones, με την εταιρεία να αντιστρέφει άρδην την εικόνα.

  Σοβαρές ελλείψεις τσιπ παγκοσμίως 

  Σημαντικότεροι παράγοντες που προκαλούν δυσχέρειες στην εφοδιαστική αλυσίδα αυτήν τη στιγμή σε παγκόσμιο επίπεδο αποτελούν εν προκειμένω οι σοβαρές ελλείψεις τσιπ, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε απώλειες αρκετών δισεκατομμυρίων την Apple σε παγκόσμιο επίπεδο. Μάλιστα, σύμφωνα με διεθνείς αναφορές, η ζήτηση των καταναλωτών για προϊόντα της Apple δεν εκτιμάται ότι θα καλυφθεί αποτελεσματικά πριν από τον Φεβρουάριο του 2022, δεδομένων των ελλείψεων στα τσιπ. 

  Η Apple έχασε περίπου 6 δισεκατομμύρια δολάρια διεθνώς λόγω έλλειψης τσιπ το προηγούμενο τρίμηνο και η απώλεια αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερη αυτό το τρίμηνο που διανύουμε, καθώς οι περισσότερες χώρες εισέρχονται στην εορταστική περίοδο, η οποία αποτελεί ευκαιρία για πολλούς καταναλωτές να προβούν σε μια τέτοια αγορά. 


   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ