Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Νοε-2021 09:02

  Frigoglass: Αύξηση τζίρου κατά 50% στο γ' τρίμηνο

  Frigoglass: Αύξηση τζίρου κατά 50% στο γ' τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αύξηση των πωλήσεων κατά 50% παρουσίασε το τρίτο τρίμηνο του 2021 η Frigoglass, καθώς αυτές διαμορφώθηκαν στο ποσό των 91,64 εκατ. ευρώ έναντι 61,05 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο. Στο εννεάμηνο του 2021 οι πωλήσεις ανήλθαν στο ποσό των 293,24 εκατ. ευρώ από 269,72 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2020, αυξημένες κατά 8,7%. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) το τρίτο τρίμηνο του 2021 ανήλθαν στα 12,53 εκατ. ευρώ έναντι 6,29 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο του 2020, αυξημένα κατά 99,1%. Αντίστοιχα στο εννεάμηνο του 2021 ανήλθαν στα 41,92 εκατ. ευρώ από 35,64 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2020, αυξημένα κατά 17,6%.

  Στο τρίτο τρίμηνο του 2021 τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 7,25 εκατ. ευρώ από ζημίες 7,74 εκατ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο του 2020 ενώ στο εννεάμηνο οι ζημίες ανήλθαν σε 3,78 εκατ. ευρώ από ζημίες 7,15 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περυσινό εννεάμηνο.

  Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι σημειώθηκε βελτίωση του περιθωρίου EBITDA στο τρίτο τρίμηνο κατά 340 μονάδες βάσης στο 13,7%. Η αύξηση του όγκου πωλήσεων και των τιμών υπερκάλυψαν τον αντίκτυπο εξωγενών παραγόντων, όπως το αυξημένο κόστος πρώτων υλών και μεταφορικών και την υποτίμηση του Νάιρα. Επίσης, σημειώθηκε αύξηση της παραγωγής στη Ρωσία εντός του τριμήνου και ξεκίνησε η λειτουργία γραμμής συναρμολόγησης στη Ρουμανία στις αρχές Οκτωβρίου, με στόχο τον περιορισμό του αντικτύπου από την πυρκαγιά που είχε πλήξει την εκεί μονάδα. Η φάση ανακατασκευής του εργοστασίου της Ρουμανίας ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου και την εκτίμησή για επαναλειτουργία του το τέταρτο τρίμηνο του 2022 

  Αναφορικά με την επιχειρηματική της προοπτική η εταιρεία σημειώνει: "αντιμετωπίσαμε προκλήσεις από το αυξημένο κόστος πρώτων υλών και μεταφορικών, καθώς και από περιορισμούς στην εφοδιαστική αλυσίδα με αποτέλεσμα την επιμήκυνση του χρόνου παράδοσης κατά τη διάρκεια του εννεαμήνου. Το κόστος παραμένει σε υψηλά επίπεδα και θα συνεχίσει και το 2022. Έχουμε ήδη εφαρμόσει και θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε αναπροσαρμογές τιμών, καθώς και μια σειρά μέτρων βελτίωσης της παραγωγικότητας και μείωσης κόστους, με στόχο την προστασία των περιθωρίων κέρδους μας. Σε αυτό το περιβάλλον, αναμένουμε να επιτύχουμε μικρή βελτίωση του περιθωρίου EBITDA του Ομίλου το 2021. Αναμένουμε κεφαλαιακές δαπάνες ύψους περίπου 15 εκατ. ευρώ το 2021. Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου έχουμε δαπανήσει περίπου 0,5 εκατ. ευρώ που αφορούν κυρίως σε νέο μηχανολογικό εξοπλισμό για τη λειτουργία της προσωρινής γραμμής συναρμολόγησης στη Ρουμανία. Εξακολουθούμε να διαθέτουμε επαρκή ρευστότητα, με 77,9 εκατ. ευρώ σε μετρητά και 11 εκατ. ευρώ σε διαθέσιμες πιστωτικές γραμμές στα τέλη Σεπτεμβρίου, για την ικανοποίηση των βραχυπρόθεσμων αναγκών σε κόστος χρηματοδότησης και κεφαλαιακές δαπάνες, καθώς και για τη χρηματοδότηση του κεφαλαίου κίνησης".

  Ο Νίκος Μαμουλής, Διευθύνων Σύμβουλος της Frigoglass, σχολίασε: "Πετύχαμε ισχυρή επίδοση παρά τις προκλήσεις που σχετίζονται με την αύξηση του κόστους και τις επιπτώσεις από το περιστατικό της πυρκαγιάς στη Ρουμανία. Με τις τάσεις της αγοράς να παραμένουν ευνοϊκές τον Οκτώβριο, αναμένουμε το 2021 να επιτύχουμε διψήφια αύξηση πωλήσεων και βελτίωση του περιθωρίου EBITDA. Εστιάζουμε στην υλοποίηση του σχεδίου επιχειρησιακής συνέχειας με στόχο την ικανοποίηση της ζήτησης κατά τη διάρκεια του εποχικά ισχυρού πρώτου εξαμήνου του επόμενου έτους, στην έγκαιρη έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών στη Ρουμανία, καθώς και στα μέτρα αντιστάθμισης της αύξησης κόστους".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ