Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 15-Νοε-2021 08:07

  Επιδότηση δικαιούνται και οι σταθεροί λογαριασμοί ρεύματος

  Επιδότηση δικαιούνται και οι σταθεροί λογαριασμοί ρεύματος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Εκτός από τους καταναλωτές που έχουν κυμαινόμενα τιμολόγια, επιδότηση δικαιούνται και εκείνοι που διαθέτουν σταθερά τιμολόγια.

  Όπως διευκρινίζεται στην επιστολή που απέστειλε ο ΥΠΕΝ Κ. Σκρέκας προς τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, για τους καταναλωτές που είναι συμβεβλημένοι σε τιμολόγια χωρίς ρήτρες αναπροσαρμογής η μοναδιαία επιδότηση ορίζεται για όλη την περίοδο εφαρμογής του μέτρου στα 20 ευρώ/MWh.

  Όπως ισχύει και με την επιδότηση για τα κυμαινόμενα τιμολόγια, έτσι και για τα σταθερά τιμολόγια, η επιδότηση χορηγείται για τις πρώτες 300 Kwh κάθε μήνα (310 Kwh για τους μήνες με 31 ημέρες).

  Βεβαίως η επιδότηση για τους καταναλωτές που διαθέτουν σταθερά τιμολόγια θα είναι μικρότερη σε σύγκριση με την επιδότηση όσων έχουν κυμαινόμενα επιτόκια. Υπενθυμίζεται ότι για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο η μοναδιαία επιδότηση ορίζεται στα 130 ευρώ/MWh εκτός των δικαιούχων του ΚΟΤ και του ΤΥΑ για τους οποίους η επιδότηση ορίζεται στα 150 ευρώ/MWh.

  Την ίδια στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες, το ΥΠΕΝ εξετάζει το ενδεχόμενο, τα ΥΚΩ του προσεχούς 5μήνου που έχουν παγώσει για τις επιχειρήσεις, να χαριστούν. Αυτό θα συμβεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εφόσον ο λογαριασμός ΥΚΩ έχει πλεόνασμα όσο και η σχετική επιβάρυνση, δηλαδή 63 εκατ. ευρώ.

  Στην αξιοποίηση του πλεονάσματος του λογαριασμού προτεραιότητα θα έχουν οι ενεργοβόρες βιομηχανίες. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι σε πρώτο πλάνο μπαίνει το "σβήσιμο" των ΥΚΩ για τις βιομηχανίες της υψηλής τάσης και της μέσης τάσης, ενώ από το υπόλοιπο πλεόνασμα του λογαριασμού των ΥΚΩ θα κριθεί εάν θα ελαφρυνθεί και η χαμηλή τάση με τη μείωση των χρεώσεων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ