Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 11-Νοε-2021 18:32

  Foodlink: Εξαγορά του 55% της "Γενικές Μεταφορές"

  Foodlink: Εξαγορά του 55% της "Γενικές Μεταφορές"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της "Γενικές Μεταφορές" ανακοίνωσε η Foodlink.

  Όπως αναφέρεται στη σχετική εταιρική ανακοίνωση, "η Εταιρεία "ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ", ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό την εξαγορά πλειοψηφικού ποσοστού, 55% της εταιρείας "ΓΕΝΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ – ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ".

  Η εταιρεία ΓΕΝΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΑΘΗΝΑΪΚΗ Α.Ε. δραστηριοποιείται στο χώρο των εθνικών μεταφορών από το 1969. Με υποκαταστήματα στις μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις και ένα ευρύ δίκτυο αντιπροσώπων και ανταποκριτών, προσφέρει ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών μεταφορών και Logistics με ιδιαίτερα ισχυρή παρουσία στα Logistics Ένδυσης και Υπόδησης.

  Η εταιρεία διοικείται από πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, τα τρία μέλη του οποίου προτάθηκαν από την ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε. και εκλέχθηκαν από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 24ης Σεπτεμβρίου 2021.

  Η απόκτηση του 55% ολοκληρώθηκε την 10η Νοεμβρίου 2021, με την εξαγορά ποσοστού 23,57% του υφιστάμενου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, καθώς η ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε. κατείχε ποσοστό 31,43% σύμφωνα με προγενέστερες ανακοινώσεις της.

  Το συνολικό τίμημα για την απόκτηση του 55% της εταιρείας ανήλθε σε 1.910.700,00 ευρώ εκ των οποίων 1.460.700,00 Ευρώ αποτελεί τίμημα εξαγοράς μετοχών και 450.000,00 Ευρώ αποτελούν εισφορά για την συμμετοχής της Εταιρείας στην Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΓΕΝΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΑΘΗΝΑΪΚΗ Α.Ε. η οποία αποφασίστηκε κατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 24ης Σεπτεμβρίου 2021. Η χρηματοδότηση του καταβληθέντος τιμήματος έγινε από τα Ίδια Κεφάλαια της Εταιρείας.

  Για την πληρέστερη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, η Εταιρεία θα προβεί σε έκδοση Πληροφοριακού Σημειώματος, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 4 του Κανονισμού Λειτουργίας της Εναλλακτικής Αγοράς.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ