Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Νοε-2021 08:49

  ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Γιατί επενδύει σε οικόπεδα για εγκατάσταση logistics

  ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Γιατί επενδύει σε οικόπεδα για εγκατάσταση logistics
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Ξεκινά σήμερα η περίοδος της δημόσιας προσφοράς του κοινού ομολογιακού δανείου της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ η οποία και θα διαρκέσει μέχρι και τις 12 Νοεμβρίου.

  Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό η τιμή διάθεσης έχει οριστεί στα 1000 ευρώ ανά ομολογία με ελάχιστη συμμετοχή τα 1000 ευρώ, ενώ το εύρος απόδοσης θα κινηθεί μεταξύ 2,4 και 2,9% και θα αντληθούν 250 εκατ. ευρώ. Το ομόλογο της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ θα έχει 7ετή διάρκεια.

  Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έκδοση του εταιρικού ομολόγου, η διοίκηση της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ τόνισε ότι τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα χρησιμοποιηθούν ως εξής:

  30 εκατ. ευρώ για αγορά εκτάσεων με κτίρια για τη δημιουργία κέντρου logistics και διακίνησης προϊόντων, 60 εκατ. ευρώ θα αξιοποιηθούν ως κεφάλαια κίνησης, ενώ 154 εκατ. ευρώ θα αξιοποιηθούν για επαναχρηματοδότηση του δανεισμού της εταιρείας.

  Όπως τονίστηκε μετά την ολοκλήρωση της νέας επένδυσης για την εγκατάσταση του νέου ψυχρού έλαστρου, η παραγωγική δυναμικότητα της εταιρείας θα φτάσει τις 520 χιλιάδες τόνους.

  Αυτή η αύξηση της δυναμικότητας δημιουργεί νέες ανάγκες ως προς τον τομέα των logistics και για αυτό το σκοπό η εταιρεία επενδύει στην αγορά οικοπέδων που θα αξιοποιηθούν σε αυτήν την κατεύθυνση.

  Σε ό,τι αφορά την επαναχρηματοδότηση του δανεισμού, που θα γίνει με τα κεφάλαια που θα αντληθούν από το ομόλογο, όπως ανέφερε η διοίκηση, το τρέχον μέσο κόστος δανεισμού κυμαίνεται στα επίπεδα του 3%, ενώ ο βραχυπρόθεσμος είναι λίγο περισσότερο.

  Στην ίδια εκδήλωση, παρουσιάστηκαν στοιχεία από την πρόσφατη έρευνα που διενεργήθηκε από το ΙΟΒΕ για το αποτύπωμα της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ στην οικονομία και την κοινωνία.

  Όπως τονίστηκε οι διεθνείς πωλήσεις του ομίλου αντιστοιχούν στο 7,5% των εξαγωγών βιομηχανικών προϊόντων της χώρας, ενώ η μέση αξία που παράγει η εταιρεία φτάνει το 1,5 δισ. ευρώ.

  Η προστιθέμενη αξία που παράγεται άμεσα από την εταιρεία ετησίως ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ, ενώ σε επίπεδο απασχόλησης συντηρεί 14 χιλιάδες θέσεις εργασίας, που αντιστοιχούν στο 0,3% της συνολικής απασχόλησης στη χώρα. Παράλληλα κάθε θέση εργασίας στην εταιρεία στηρίζει άλλες 5 στο σύνολο της οικονομίας.

  Το βασικό μήνυμα βάσει και της μελέτης είναι ότι η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ αποτελεί έναν πραγματικό εθνικό πρωταθλητή για την οικονομία, την κοινωνία και τις εξαγωγές ανέφερε ο ΓΔ διέλασης χαλκού και κραμάτων της εταιρείας Π. Λώλος.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ