Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Νοε-2021 21:30

  Εκδήλωση για την ολοκλήρωση της κατασκευής αιολικού πάρκου στην Κεφαλονιά από τις Ameresco - Resinvest

  Εκδήλωση για την ολοκλήρωση της κατασκευής αιολικού πάρκου στην Κεφαλονιά από τις Ameresco - Resinvest
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, της περιφέρειας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και πληθώρας στελεχών του κλάδου ενέργειας, πραγματοποιήθηκε σήμερα  στο ξενοδοχείο St. George Lycabettus εκδήλωση των εταιρειών AMERESCO και RESINVEST για την ολοκλήρωση κατασκευής αιολικού πάρκου στη θέση Ξερακιάς, του Δήμου Αργοστολίου Κεφαλονιάς, για λογαριασμό της ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ.

  Ν.Παπαθανάσης Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης

  Την τελετή εγκαινίων χαιρέτησαν από πλευράς τους, ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, G. R, Pyatt, o Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης κ. Ν. Παπαθανάσης, η περιφερειάρχης κ. Ρ. Κράτσα, ο βουλευτής Κεφαλονιάς κ. Π. Καππάτος, ο Πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ κ. Π. Λαδακάκος, ο Δ/νων Σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες κ. Κ. Μαύρος, ο Δ/νων Σύμβουλος της AMERESCO κ. Γ. Σακελλάρης και ο Γενικός Διευθυντής της RESINVEST κ. Δ. Καραγκουλές. 

  Οι εταιρείες AMERESCO και RESINVEST ανέλαβαν μέσω δημόσιου ανοικτού διαγωνισμού το έργο της κατασκευής των έργων υποδομής, της προμήθειας, μεταφοράς, ανέγερσης και θέσης σε λειτουργία του πάρκου, καθώς και τη λειτουργία και συντήρησή του για 15 χρόνια. Το έργο ολοκληρώθηκε με επιτυχία σε λιγότερο από ένα χρόνο παρότι εκτελέστηκε εν μέσω πανδημίας, τυφώνα "Ιανού" και έντονων κατά την πρώτη φάση τοπικών αντιδράσεων. 

  Σχετικά με τις εταιρείες 

  AMERESCO 
  H Ameresco, Inc. (NUSE:AMRC),  αποτελεί μία από τις κορυφαίες εταιρείες που διαχειρίζεται, αναπτύσσει και κατασκευάζει έργα καθαρής ενέργειας. Στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται έργα ενεργειακής απόδοσης, αναβάθμισης υποδομών, βιωσιμότητας περιουσιακών στοιχείων και λύσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που παρέχονται σε πελάτες της στη Βόρεια Αμερική και το Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει ολοκληρώσει επιτυχώς περιβαλλοντικά έργα και έργα εξοικονόμησης ενέργειας με ομοσπονδιακές, κρατικές και τοπικές κυβερνήσεις, ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης, εκπαιδευτικά ιδρύματα, υπηρεσίες στέγασης, καθώς και με πελάτες από τον χώρο του εμπορίου και της βιομηχανίας.
   
  RESINVEST
  H RESINVEST δραστηριοποιείται στους τομείς της ανάπτυξης και κατασκευής έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), ενώ ταυτόχρονα προσφέρει ολοκληρωμένες ενεργειακές στρατηγικές εξοικονόμησης ενέργειας. Διαθέτοντας σημαντική εμπειρία και εξειδίκευση στα πλέον περίπλοκα και απαιτητικά έργα, η εταιρεία έχει αναπτύξει και κατασκευάσει ένα μεγάλο αριθμό αιολικών και φωτοβολταϊκών έργων. 


   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ