Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 07-Νοε-2021 19:15

  Ακίνητα: Ψήφος εμπιστοσύνης από τους επενδυτές στο Project Skyline της Alpha Bank

  Ακίνητα: Ψήφος εμπιστοσύνης από τους επενδυτές στο Project Skyline της Alpha Bank
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πολύ ισχυρό το επενδυτικό ενδιαφέρον για το πρωτοποριακό σχήμα συναλλαγής που πρότεινε η Alpha Bank, καταγράφηκε την Παρασκευή όταν και ολοκληρώθηκε η προθεσμία κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών.

  Κατά πληροφορίες, προσφορές κατέθεσε διψήφιος αριθμός επενδυτών, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στον σχεδιασμό της Διοίκησης της Alpha Bank αλλά και στις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής αγοράς ακινήτων. 

  Πηγές της Τράπεζας απέφευγαν κάθε σχετικό σχόλιο αναφορικά με τους υποψήφιους επενδυτές, διαφυλάττοντας την ομαλή συνέχεια της διαγωνιστικής διαδικασίας.  Σημείωναν, ωστόσο, πως οι προσφορές αξιολογούνται και αναμένεται σε λίγες εβδομάδες να υπάρξουν αποφάσεις για τους επιλεγέντες για την επόμενη φάση της συναλλαγής. 

  Όπως, επισήμως, έχει ανακοινωθεί στο επενδυτικό κοινό, η συναλλαγή "Skyline” προβλέπει τη μετατροπή της Alpha Αστικά Ακίνητα (ΑΑΑ) σε επενδυτική πλατφόρμα ακινήτων, με σκοπό την προσέλκυση στρατηγικού εταίρου (joint venture partner) για την αξιοποίηση επενδύσεων στην ελληνική αγορά ακινήτων. Η δομή της συναλλαγής θα προσαρμοσθεί και με βάση τις προθέσεις και προτάσεις των επενδυτών σύμφωνα με τις προσφορές που κατέθεσαν. Η Alpha Bank προτίθεται να παραμείνει στο μετοχικό κεφάλαιο του σχήματος, προκειμένου να ωφεληθεί από τις θετικές προοπτικές της αγοράς ακίνητης περιουσίας.

  Το Skyline θα προικοδοτηθεί με χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας άνω των Eυρώ 500 εκατ., καθώς ο Όμιλος της Alpha Bank επιθυμεί να εκμεταλλευτεί τη δυναμική της αγοράς για την καλύτερη αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου ακινήτων που διαθέτει. Στόχος είναι  περαιτέρω μεγέθυνση του σχήματος, κεφαλαιοποιώντας τις συνέργειες μεταξύ του στρατηγικού επενδυτή και της Alpha Bank, για τη δημιουργία ηγέτιδας επενδυτικής εταιρείας στον χώρο της ακίνητης περιουσίας. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται 50 ακίνητα υψηλής προβολής (prime assets), επιπλέον 320 ακίνητα υψηλής εμπορικής αξίας καθώς και χαρτοφυλάκιο 205 κατοικιών και διαμερισμάτων. 

  Νωρίτερα, οι εργασίες παροχής υπηρεσιών της ΑΑΑ θα ενοποιηθούν με αυτές της Alpha Real Estate, δημιουργώντας μία νέα ισχυρή εταιρεία με σημαντική εμπειρία, η οποία και θα παρέχει υπηρεσίες για όλο τον κύκλο ζωής των ακινήτων (π.χ. εκτιμήσεις, advisory, διαχείριση κ.λπ.), τόσο προς το Skyline όσο και σε τρίτους μεγάλους πελάτες. 

  Στο πλαίσιο της παροχής υπηρεσιών υψηλής ποιότητας προς τους πελάτες της, η Alpha Real Estate έχει επενδύσει σε συστήματα διαχείρισης ακινήτων και data analytics. Παράλληλα, έχει θέσει ήδη σε λειτουργία την ιστοσελίδα www.propertynow.gr δίνοντας τη δυνατότητα, μέσω της μηχανής αναζήτησης, στους ενδιαφερόμενους να βρουν εύκολα και γρήγορα ακίνητα υψηλής ποιότητας, που πληρούν αυστηρά κριτήρια και πρότυπα και είναι απαλλαγμένα από κάθε νομική ή τεχνική εκκρεμότητα και σύντομα θα ενεργοποιήσει ηλεκτρονική πλατφόρμα συναλλαγών. 


   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ