Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 05-Νοε-2021 16:29

  Αναστολή της απεργίας στον Πειραιά

  Αναστολή της απεργίας στον Πειραιά
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Γεωργίου

  Ανεστάλη και επίσημα η προγραμματισμένη για σήμερα και αύριο απεργία των εργαζομένων στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, όπως ανακοίνωσε το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ, πριν από λίγο στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης.

  Το σωματείο θα καλέσει με εξώδικο την Coscο σε δημόσιο διάλογο από την προσεχή Δευτέρα επί του σχεδίου συλλογικής σύμβασης εργασίας που έχουν προτείνει.

  Oι εργαζόμενοι ζητούσαν όλο αυτό το διάστημα "να διαλευκανθεί η υπόθεση του δυστυχήματος του Δημήτρη Δαγκλή, να δημιουργηθεί επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας, να σταματήσουν οι κόντρα βάρδιες και τα 12ωρα, εξάρες πόστες, έξι άτομα ανά βάρδια σε κάθε πόστο, (από τεσσάρες) και να υπογραφεί ΣΣΕ που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες".

  Τελικά η Cosco και μετά από παρέμβαση του υπουργείου Ναυτιλίας και των επιχειρηματικών φορέων του Πειραιά έκανε αποδεκτά μία σειρά από βασικά αιτήματα. Συγκεκριμένα, δέχτηκε την εφαρμογή πεντάρας πόστας, την κατάργηση των κόντρα βαρδιών και τη σύσταση επιτροπής υγιεινής και ασφάλειας. Συνεπώς η συζήτηση θα εστιαστεί τώρα στη ΣΣΕ.

  "Αν τα συμφωνηθέντα δεν τηρηθούν, θα πάμε σε σύγκρουση. Πρέπει ό,τι έχει συμφωνηθεί, να εφαρμοστεί σήμερα" τονίστηκε στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων.

  Την ίδια ώρα, τα προβλήματα συμφόρησης στο μεγαλύτερο ελληνικό λιμάνι παραμένουν. Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, περίπου 30 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, mother vessels και feeders, έχουν σχηματίσει "ουρές", περιμένοντας να εξυπηρετηθούν, στον απόηχο του κλεισίματος των δύο προβλητών την προηγούμενη εβδομάδα.

  Διαβάστε ακόμη:

  * Ουρές πλοίων έξω από το λιμάνι του Πειραιά

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ