Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 03-Νοε-2021 08:28

  AMK ΔΕΗ: Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η δημόσια προσφορά

  AMK ΔΕΗ: Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η δημόσια προσφορά
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Η χθεσινή πρώτη ημέρα της δημόσιας προσφοράς στο πλαίσιο της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της ΔΕΗ έκλεισε με μεγάλη επιτυχία καθώς οι προσφορές ξεπέρασαν τα 3,2 δισ. ευρώ υπερκαλύπτοντας σχεδόν τρεις φορές τον ανώτατο στόχο της αύξηση και μάλιστα στα 9 ευρώ, δηλαδή στην ανώτατη τιμή του εύρους.

  Με δεδομένη την εικόνα της πρώτης ημέρας είναι σαφές ότι η ζήτηση δεν θα ικανοποιηθεί πλήρως και θα υπάρξει επιλογή μεταξύ των ξένων επενδυτών που ζήτησαν μεγαλύτερα πακέτα μετοχών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πάνω από 10 funds έχουν ζητήσει να συμμετάσχουν στην αύξηση με μεγάλα πακέτα μετοχών.

  Πλέον η δημόσια προσφορά συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη ημέρα και θα ολοκληρωθεί αύριο, αν και εκτιμάται ότι δεν πρόκειται να υπάρξει θεαματική αύξηση της ζήτησης σε σχέση με τα επίπεδα της πρώτης ημέρας.

  Ως γνωστόν στην αύξηση έχει συμφωνηθεί να συμμετάσχει ως cornerstone επενδυτής η CVC με 350 εκατ. ευρώ για το 10%, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι το Υπερταμείο θα συμμετάσχει με περίπου 100 εκατ. ευρώ προκειμένου να διατηρήσει άμεση και έμμεση συμμετοχή της τάξης του 33%.

  Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της αύξηση η λήξη της δημόσιας προσφοράς θα γίνει στις 4 Νοεμβρίου, ενώ την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου θα δημοσιευθεί η ανακοίνωση για την τελική τιμή διάθεσης των νέων μετοχών. Η αναλυτική ανακοίνωση για την έκβαση της δημόσιας προσφοράς θα βγει στις 10 Νοεμβρίου ενώ η έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών θα γίνει στις 16 Νοεμβρίου.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ