Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 09-Οκτ-2021 08:41

  Τι σχεδιάζουν οι Δανοί της Netcompany για την Intrasoft

  Δύο νέα έργα αξίας 85 εκατ. ευρώ υπογράφει η Intrakat
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Κώστα Κετσιετζή

  H Intrasoft International θα συνεχίζει να λειτουργεί ως ξεχωριστή εταιρεία και μετά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξαγοράς της από την εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Κοπεγχάγης, Netcompany Group, που ανακοινώθηκε επίσημα χθες και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2021. 

  Όπως έγινε γνωστό από τη διοίκηση της Netcompany κατά τη διάρκεια ενημέρωση των αναλυτών για τη συμφωνία με τον όμιλο Intracom, ο Αλέξανδρος Μάνος θα παραμείνει διευθύνων σύμβουλος της Intrasoft, η οποία που στην Ευρώπη θα μετονομαστεί σε Netcompany και στην Ελλάδα θα ονομάζεται Netcompany Intrasoft.

  "H Intrasoft έχει από μόνη της ένα τέτοιο μέγεθος που δεν έχει νόημα να αλλάξουμε τις διαδικασίες και τις λειτουργίες της”, σημείωσε ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου Netcompany Thomas Johansen. Τα pro forma έσοδα του συνδυασμένου ομίλου Netcompany – Intrasoft του 2020 υπολογίζονται στα 4,3 δισ. κορώνες Δανίας (περίπου 577 εκατ. ευρώ.) και τα συνολικά ΕΒΙTDA στα 944 εκατ. κορώνες Δανίας (περίπου 126,8 εκατ. ευρώ).

  Ο όμιλος θα απασχολεί συνολικά 6.058 άτομα συμπεριλαμβανομένων και των εξωτερικών συνεργατών. Η Ελλάδα θα είναι η τρίτη μεγαλύτερη αγορά για τον όμιλο μετά από την Δανία και το Λουξεμβούργο-Βέλγιο (απ’ όπου προέρχονται τα έργα της ΕΕ). Με βάση τα νούμερα του 2020 η Intrasoft προσθέτει 50% στα έσοδα του ομίλου και ανεβάζει τον αριθμό των εργαζομένων (συμπεριλαμβανομένων και των εξωτερικών συνεργατών) κατά επίσης 50%.

  H εξαγορά της Intrasoft "είναι το φυσικό βήμα για να γίνουμε κορυφαίος παίχτης στην ψηφιοποιήση στην Ευρώπη”, δήλωσε ο CEO της Netcompany, Andre Rogaczewski εκτιμώντας ότι οι ευκαιρίες στον συγκεκριμένο τομέα πρόκειται να αυξηθούν σημαντικά τα επόμενα χρόνια λόγω και των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

  "Βλέπουμε ένα τεράστιο παράθυρο ευκαιρία να ανοίγει τα επόμενα δύο με τρία χρόνια και για εκμεταλλευτούμε αυτές τις ευκαιρίες χρειαζόμαστε μια ευρύτερη παρουσία στην ΕΕ και στα κράτη-μέλη της”, τόνισε.

  Όπως εξήγησε ο ίδιος, με την εξαγορά της Intrasoft, η Netcompany αποκτά σημαντική παρουσία στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και σε επιπλέον χώρες. Μέσω της Intrasoft που έχει τα κεντρικά της στο Λουξεμβούργο και γραφεία σε 13 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της ισχυρής παρουσίας σε Ελλάδα, Ισπανία και Βέλγιο, η νέα εταιρεία θα έχει παρουσία σε 17 χώρες.

  Η Netcompany σκοπεύει να αξιοποιήσει και την ισχυρή παρουσία της Intrasoft σε ειδικές αγορές, όπως ο τραπεζικός τομέας, οι τηλεπικοινωνίες και οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας. "Η Intrasoft είναι ένας από τους τρεις κορυφαίους παρόχους υπηρεσιών ΙΤ στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η σχέση αυτή με την ΕΕ είναι ιδιαίτερο σημείο προσοχής", τόνισε ο κ. Rogaczewski.

  Τα έργα της Intrasoft

  Στα τέλη Ιουνίου η Intrasoft είχε υπογεγραμμένες συμβάσεις για έργα συνολικής αξίας άνω των 900 εκατ. ευρώ. Tον Ιανουάριο 2021, ανέλαβε νέο έργο για τη Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG COMM) που καλύπτει αξιολογήσεις και μελέτες εκτίμησης αντίκτυπου (impact assessment) στον τομέα της επικοινωνίας. Το έργο χωρίζεται σε τρεις ενότητες και η κοινοπραξία Intrasoft επιλέχθηκε επιτυχώς και στις τρεις για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

  Τον Μάρτιο, η Intrasoft ανέλαβε τον ψηφιακό μετασχηματισμό των τελωνείων της Τυνησίας υπό την χρηματοδότηση της Παγκόσμιας Τράπεζας. Σε συνέχεια, τον Απρίλιο, η Intrasoft σε συνεργασία με τον ΟΤΕ ανέλαβε το έργο της προμήθειας νέου Ολοκληρωμένου Επιχειρησιακού Πληροφοριακού Συστήματος προς τον ΑΔΜΗΕ, συνολικού προϋπολογισμού 6,5 εκατ. ευρώ.

  Τέλος, η Intrasoft ανέλαβε σημαντικά ευρωπαϊκά έργα επικοινωνίας της ΕΕ μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους. Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο 2021, η SCOPE Communications, το communications agency του ομίλου INTRASOFT International, επελέγη από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EASA) και τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA) για την υλοποίηση δύο έργων στους τομείς του δημιουργικού σχεδιασμού, της εικαστικής στοιχειοθεσίας και της εκπόνησης στρατηγικού πλάνου επικοινωνίας, αντίστοιχα.

  Στη συνέχεια τον Μάιο, η SCOPE Communications, μέσω Κοινοπραξίας, ανέλαβε το νέο συμβόλαιο επικοινωνίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας και Οργανισμού Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (EISMEA). Το νέο ευρύ έργο καλύπτει την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών επικοινωνίας όπως διεθνείς καμπάνιες, οργάνωση εκδηλώσεων καθώς και το συνολικό φάσμα της ψηφιακής επικοινωνίας.

  kostaskets@capital.gr

  Διαβάστε ακόμη:-

  - Στη Netcompany Group η Intrasoft International - στα €235 εκατ. η αξία της συναλλαγής

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ