Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 05-Οκτ-2021 13:26

  Επενδυτικό ενδιαφέρον για την Intrasoft International - Συζητήσεις με την Netcompany

  Επενδυτικό ενδιαφέρον για την Intrasoft International - Συζητήσεις με την Netcompany
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13.59

  Του Κώστα Κετσιετζή

  Σε αρχικές συζητήσεις με υποψήφιους επενδυτές, όπως η δανέζικη εταιρεία πληροφορικής Netcompany, για την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού στην θυγατρική Intrasoft International βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες ο όμιλος Intracom.

  Σε ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο "η Intracom επιβεβαιώνει ότι, βρίσκεται σε διερευνητικές συζητήσεις με την εταιρία Netcompany (NETC) για ενδεχόμενη συναλλαγή που αφορά την INTRASOFT INTERNATIONAL". Παράλληλα, σημειώνεται πως δεν υπάρχει βεβαιότητα για την έκβαση των συζητήσεων. Η Εταιρεία θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό  για κάθε μελλοντική εξέλιξη".

  Κύκλοι των μετόχων της Intrasoft International με τους οποίους συνομίλησε νωρίτερα το Capital.gr είχαν επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από funds και εταιρείες του εξωτερικού δεδομένης της παρουσίας της εταιρείας τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και σε έργα ψηφιακού μετασχηματισμού στην Ελλάδα αλλά και των προοπτικών που δημιουργεί το Ταμείο Ανάκαμψης. Ανέφεραν  ωστόσο, ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο.

  Η Intrasoft International με έδρα το Λουξεμβούργο ειδικεύεται στην ανάπτυξη λύσεων λογισμικού και έργων πληροφορικής. Το 2020 είχε κύκλο εργασιών ύψους 197,3 εκατ. ευρώ με το 56,8% των εσόδων να προέρχεται από έργα για θεσμούς της ΕΕ, το 16,8% από έργα του Δημοσίου και το 23,7% από έργα στον ιδιωτικό τομέα.

  Η εταιρεία το πρώτο εξάμηνο του 2021 κατέγραψε αύξηση πωλήσεων κατά 8,4% στα 101,1 εκατ. ευρώ από 93,3 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2020. Το EBITDA διαμορφώθηκε στα 9,9 εκατ. και τα κέρδη προ φόρων σε 3,3 εκατ. ευρώ. Η υπογραφή νέων συμβάσεων έφτασε το Η12021 στα 297 εκατ. ευρώ, διαμορφώνοντας ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων στις 30/6/2021 που προσεγγίζει τα 900 εκατ. ευρώ. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ