Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 30-Σεπ-2021 07:44

  Lamda: Στο 75% οι προκαταβολές για τo Marina Tower

  Lamda: Στο 75% οι προκαταβολές για τo Marina Tower
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Ελένης Μπότα

  Αύξηση κατά 26% στα 1,39 δισ ευρώ σημείωσε η Καθαρή Αξία Ενεργητικού (NAV) της Lamda Development στο πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης, μετά την ενοποίηση της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. 

  Η θετική επίπτωση στην NAV που προέκυψε από την επανεκτίμηση της αξίας μέρους του ενεργητικού (Επενδυτικά Ακίνητα) της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. ανήλθε σε 306 εκατ. ευρώ.

  Η επανεκτίμηση της αξίας, έγινε από ανεξάρτητο εκτιμητή, σε επιμέρους επενδυτικά ακίνητα στο Ελληνικό (Εμπορικά Κέντρα και λοιπές εμπορικές χρήσεις, γραφεία, ολοκληρωμένο τουριστικό θέρετρο-καζίνο, χρήσεις αθλητισμού και σχολείων).

  Όσον αφορά στη ζήτηση για τις κρατήσεις κατοικιών/διαμερισμάτων στο Ελληνικό, το ενδιαφέρον που παρατηρείται μέχρι τώρα έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. 

  Ήδη τα μελλοντικά έσοδα που αντιστοιχούν σε υφιστάμενες προκαταβολές πελατών υπολογίζονται στα 700 εκατ. ευρώ, ενώ όσον αφορά στις βίλες έχουν κατατεθεί προκαταβολές πελατών για το σύνολο και των 27 κατοικιών.

  Τα μελλοντικά δυνητικά έσοδα από την πώληση των βιλών ανέρχονται σε 345 εκατ., ενώ αναφορικά με τα διαμερίσματα του Marina Tower, το υψηλότερου πύργου που θα κατασκευαστεί τα δυνητικά μελλοντικά έσοδα υπολογίζονται στα 338 εκατ. ευρώ καθώς έχουν ήδη κατατεθεί προκαταβολές πελατών για το 75% της πωλούμενης επιφάνειας. 

  Σημαντική πρόοδο έχει σημειωθεί και στο κομμάτι των επιχειρηματικών συμφωνιών εντός της έκτασης του Ελληνικού, με την Lamda να έχει ήδη συνάψει επιχειρηματικές συμφωνίες με την Τράπεζα Πειραιώς για την πώληση γραφείων συνολικής επιφάνειας 40 χιλ. τ.μ. και τον όμιλο FOURLIS για πώληση γης επί της οποίας θα αναπτυχθεί το Εμπορικό Πάρκο Λιανικής "Retail Park” επιφάνειας 30 χιλ. τ.μ. 

  Τέλος όσον αφορά στα εμπορικά κέντρα της Lamda (The Mall Athens, Golden Hall και Mediterranean Cosmos), όπως προκύπτει από την αποτύπωση των οικονομικών μεγεθών του Ομίλου, υποχωρούν σταδιακά οι αρνητικές συνέπειες της πανδημίας, ενώ καταγράφεται κέρδος 6,3 εκατ. από την επανεκτίμηση της αξίας τους από ανεξάρτητο εκτιμητή. 

  Κατά την περίοδο επανεκκίνησης των δραστηριοτήτων τους  -μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων- ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων καταγράφει σημαντική βελτίωση έναντι της αντίστοιχης περιόδου το 2020. 

  Ειδικότερα ο τζίρος των καταστημάτων των Εμπορικών Κέντρων τον Ιούλιο και τον Αύγουστο 2021 αυξήθηκε 13% και 28% αντιστοίχως έναντι του 2020, ενώ ο ο συνολικός τους τζίρος βρίσκεται σε πορεία ανάκαμψης προς τα ιστορικά υψηλά επίπεδα του 2019 (περίπου 10-15% χαμηλότερα έναντι του 2019)

  Η συνολική επισκεψιμότητα στα εμπορικά Κέντρα κατά την περίοδο επανεκκίνησης κατέγραψε σημαντική αύξηση έναντι της αντίστοιχης περιόδου το 2020, ήτοι τον Ιούλιο +5% και τον Αύγουστο +22%. 

  Η Lamda, εν μέσω της κρίσης της πανδημίας, διαπραγματεύτηκε νέες ή προχώρησε σε ανανεώσεις συμβάσεων εμπορικής συνεργασίας με οικονομικούς όρους που ίσχυαν προ της κρίσης της πανδημίας.

  Μάλιστα σύναψε τρεις σημαντικές συμφωνίες: το νέο παγκόσμιο Concept Store ZARA(3.200 τ.μ.) στο εμπορικό κέντρο Golden Hall, το νέο κατάστημα Public/Media Markt στο Golden Hall (3.200 τ.μ.), και το κατάστημα "νέας γενιάς" IKEA στο The Mall Athens (2.200 τ.μ.) το οποίο θα ανοίξει πριν από τα Χριστούγεννα. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ