Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 20-Σεπ-2021 18:07

  Aegean: Επιταχύνει τις παραλαβές των Airbus A320neo το 2022-2023

  Aegean: Επιταχύνει τις παραλαβές των Airbus A320neo το 2022-2023
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Κώστα Κετσιετζή

  Σε νέα συμφωνία με την Airbus για την παράδοση περισσότερων αεροσκαφών Α320 neo το 2022 και το 2023, προχώρησε η Aegean, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της εταιρείας Ευτύχης Βασιλάκης κατά την σημερινή ενημέρωση των αναλυτών για τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου του 2021.

  "Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα στόλο 30 νέων αεροσκαφών το συντομότερο δυνατόν”, τόνισε ο κ. Βασιλάκης προσθέτοντας ότι αυτά τα αεροσκάφη θα είναι ο πυρήνας του στόλου της εταιρείας για το σύνολο του χρόνου.

  Μ’ αυτό τον τρόπο, εξήγησε ο ίδιος, η Aegean μειώνει τα λειτουργικά της κόστη καθώς τα A320 neo είναι πιο αποδοτικά, ενώ επεκτείνεται ο χρόνος ζωής και το κόστος συντήρησης των παλαιότερων αεροσκαφών που θα λειτουργούν λιγότερους μήνες και θα πραγματοποιούν λιγότερα μίλια κάθε χρόνο.

  Σύμφωνα με τον κ. Βασιλάκη, το σύνολο των καθαρών εκροών της αεροπορικής σε προκαταβολές για την παραλαβή των νέων αεροσκαφών από το δεύτερο εξάμηνο του 2021 μέχρι και το πρώτο τρίμηνο του 2022 θα ανέλθει σε περίπου 100 εκατ. ευρώ.

  Υπενθυμίζεται ότι η παραγγελία των 46 νέων αεροσκαφών αρχικά προγραμματιζόταν να έχει ολοκληρωθεί το 2024. Ωστόσο με το ξέσπασμα της πανδημίας η Aegean σε συμφωνία με την Airbus επέκτειναν το πρόγραμμα των παραδόσεων μέχρι το 2026.

  Σύμφωνα με τον κ. Βασιλάκη, χρονιά ολοκλήρωσης της παραγγελίας παραμένει το 2026, ωστόσο οι παραδόσεις των επόμενων δύο ετών θα αυξηθούν σημαντικά. Φέτος, η εταιρεία παρέλαβε μόλις ένα A320 neo.

  O πρόεδρος της Aegean εκτίμησε πως το τρίτο τρίμηνο του 2021 που ολοκληρώνεται στο τέλος του μήνα, θα είναι το πρώτο κερδοφόρο τρίμηνο της Aegean μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, κάτι το οποίο αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντικά χαμηλότερες ζημιές για το σύνολο του έτους.

  Τέλος, εμφανίστηκε αισιόδοξος για το 2022 καθώς όπως είπε υπάρχει η εκτίμηση πως η τουριστική σεζόν θα ξεκινήσει νωρίτερα του χρόνου, πιθανότατα από τα μέσα Μαρτίου.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ