Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 19-Σεπ-2021 08:42

  Με κινητοποιήσεις απαντούν οι διανομείς στην e-food

  Με κινητοποιήσεις απαντούν οι διανομείς στην e-food
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση 

  Προειδοποιητική στάση εργασίας και μοτοπορεία την Τετάρτη 22 Σεπτεμωρίου, αποφάσισε χθες Σάββατο η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου. Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη από τις 12:00 έως τις 16:00, θα υπάρχει προσυγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως στις 11:00 και θα ακολουθήσει μοτοπορεία με πρώτη στάση στο υπουργείο εργασίας η οποία θα καταλήξει στα γραφεία της e–food στo Νέο Ηράκλειο.

  Η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου, στο κείμενο που ανέβασε στον διαδικτυακό της τόπο, ζητά μεταξύ άλλων: 

  - Άμεση συνάντηση με την εταιρεία για την επίλυση των προβλημάτων

  - Να σταματήσει η επιβολή του freelancing υπό την απειλή της απόλυσης

  - Να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της εταιρείας για μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

  - Να υποβάλλονται σε αυστηρό θεσμικό έλεγχο (ΣΕΠΕ, Υπουργείο Εργασίας) όλες οι εσωτερικές παραμετροποιήσεις της εφαρμογής που οδηγούν σε διακρίσεις.

  - Να σταματήσουν οι αυθαίρετες και παράνομες, όπως τις χαρακτηρίζει, αξιολογήσεις που υιοθετεί ως κριτήριο απόλυσης και οι απειλές στέρησης ημερομισθίου.  

  Η προειδοποιητική στάση εργασίας, έρχεται σε συνέχεια του μηνύματος που έστειλε η e-food την περασμένη Τετάρτη σε διανομείς της μέσω της εφαρμογής Road runner -πρόκειται για μια εφαρμογή μέσω της οποίας διασυνδέονται οι διανομείς με την e-food και τις παραγγελίες που πέφτουν στο σύστημά της. Με εκείνο το πρώτο μήνυμα η e-food, ενημέρωνε μερίδα διανομέων της -για 115 κάνει λόγο η εταιρεία- ότι δεν σκοπεύει να ανανεώσει τις τρίμηνες συμβάσεις εργασίας και αντ’ αυτού τους πρότεινε να γίνουν εάν το επιθυμούν freelancers. Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, υπήρξε το βράδυ της Παρασκευής αναδίπλωση από την e-food η οποία ενημέρωσε τους διανομείς της μέσω νέου μηνύματος ότι όλοι οι διανομείς θα συνεχίσουν να έχουν την επιλογή: 

  - Να ανανεώσουν με τη λήξη την υπάρχουσα σύμβαση τους με τους ίδιους όρους.

  - Εφόσον το επιθυμούν αν γίνουν freelancers. 

  Εν τω μεταξύ σήμερα Κυριακή στις 12 μ.μ. το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού Ξενοδοχείων και συναφών επαγγελμάτων του νομού Αττικής θα πραγματοποιήσει συνέλευση για να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις του, ενώ συνέλευση, για το θέμα, θα πραγματοποιήσει αύριο Δευτέρα στις 10:30 και η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ