Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 17-Σεπ-2021 17:48

  Αλουμύλ: Αύξηση 164,6% στα καθαρά κέρδη α' εξαμήνου

  Αλουμύλ: Αύξηση 164,6% στα καθαρά κέρδη α' εξαμήνου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κατά το α’ εξάμηνο του 2021, παρά το ασταθές επιχειρηματικό περιβάλλον που διαρκώς διαταράσσεται από την πανδημία COVID-19, η Εταιρεία και ο Όμιλος κατέγραψαν αξιοσημείωτη αύξηση του κύκλου εργασιών και των λειτουργικών κερδών (EBITDA), καθώς και σημαντική αύξηση των καθαρών κερδών, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Αλουμύλ.

  Ειδικότερα:

  ΟΜΙΛΟΣ

  Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου, κατέγραψε αύξηση 26,6% (η δε αύξηση σε πωληθείσες ποσότητες ανήλθε σε ποσοστό 29,3%) και διαμορφώθηκε στα €140,5 εκατ. έναντι €111,0 εκατ. συγκριτικά με το α΄ εξάμηνο 2020, ενώ τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα €19,5 εκατ. έναντι €8,9 εκατ. συγκριτικά με το α΄ εξάμηνο 2020, παρουσιάζοντας αύξηση κατάC 119,4%. Τα μικτά κέρδη διαμορφώθηκαν σε €38,6 εκατ. έναντι €26,6 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου, αυξημένα κατά 44,9%. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, ο Όμιλος εμφάνισε κέρδη προ φόρων από συνεχιζόμενες δραστηριότητες €11,0 εκατ. έναντι €4,0 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου, βελτιωμένα κατά 177,6%. Αντίστοιχα, κέρδη εμφανίζουν και τα αποτελέσματα μετά φόρων από συνεχιζόμενες δραστηριότητες, ύψους €9,1 εκατ. έναντι €3,4 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου, βελτιωμένα κατά 164,6%.

  ΕΤΑΙΡΕΙΑ

  Όσον αφορά τα αποτελέσματα της Μητρικής, o κύκλος εργασιών κατέγραψε αύξηση 23,4% και διαμορφώθηκε στα €90,4 εκατ. έναντι €73,3 εκατ. συγκριτικά με το α΄ εξάμηνο 2020, ενώ τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα €9,4 εκατ. έναντι €1,9 εκατ. συγκριτικά με το α΄ εξάμηνο 2020, παρουσιάζοντας αύξηση κατάC 407,8%.. Τα μικτά κέρδη διαμορφώθηκαν σε €17,5 εκατ. έναντι €10,5 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου, αυξημένα κατά 67,3%. Κατά το α΄ εξάμηνο του 2021, τα κέρδη προ φόρων από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκαν σε €5,5 εκατ. έναντι €1,5 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου, βελτιωμένα κατά 255,4%. Αντίστοιχα, κέρδη εμφανίζουν και τα αποτελέσματα μετά φόρων από συνεχιζόμενες δραστηριότητες, ύψους €4,3 εκατ. έναντι €1,7 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου, βελτιωμένα κατά 159,1%.

  Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η αξιοσημείωτη κερδοφόρα ανάπτυξη της Εταιρείας και του Ομίλου αποτελεί το επιστέγασμα της υλοποίησης του επενδυτικού πλάνου, σε ένα εξαιρετικά δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον. Ταυτόχρονα, η θετική απόδοση, η ισχυρή οικονομική θέση και η δημιουργία θετικών ταμειακών ροών, δημιουργούν συνθήκες ασφαλείας προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν αρνητικές επιπτώσεις από την πανδημία.

  Το αποτελεσματικό επιχειρηματικό μοντέλο του Ομίλου και οι στρατηγικές προτεραιότητες της Διοίκησης, αποσκοπούν στη δημιουργία περαιτέρω αξίας για τους μετόχους και τους ανθρώπους της Alumil. Καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας, οι ενέργειες της Διοίκησης καθοδηγούνται από σαφείς προτεραιότητες σχετικά με την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων του Ομίλου και της κοινωνίας, την αδιάλειπτη επιχειρηματική συνέχεια, τη διατήρηση ισχυρής οικονομικής θέσης και την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της κυκλικής οικονομίας, καταλήγει η ανακοίνωση.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ