Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 15-Σεπ-2021 21:12

  Ambrosia Capital: "Αναζωογονητικά" τα τελευταία αποτελέσματα της Ελλάκτωρ

  ΕΛΛΑΚΤΩΡ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για ένα "αναζωογονητικό" σύνολο λειτουργικών και χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων κάνει λόγο η Ambrosia Capital σχολιάζοντας τα οικονομικά μεγέθη της Ελλάκτωρ για το α' εξάμηνο σε σημείωμα της με τίτλο η "διαδικασία της ομαλοποίησης συνεχίζεται".

  Ο οίκος σημειώνει στην ανάλυση του ότι τα νούμερα "κολακεύονται" από το αποτέλεσμα βάσης, ενώ ένα μεγάλο μέρος της πρόσφατης βελτίωσης στο πιστωτικό προφίλ της εταιρείας οφείλεται στην ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου.

  Η αντίδραση της αγοράς στα στοιχεία του β' τριμήνου ήταν ουδέτερη ή ελαφρώς θετική και τα ομόλογα της εταιρείας έχουν διατηρήσει το μεγαλύτερο μέρος από τα κέρδη που γνώρισαν τις προηγούμενες έξι εβδομάδες, προσθέτει. 

  Η απόδοση στα Πράσινα Ομόλογα (ELLAKT 2024) είναι στο 6,5%, πολύ χαμηλότερα από το μέσο όρο του Ιουλίου στο 7,81%, ενώ η χρηματιστηριακή με έδρα το Λονδίνο περιμένει περαιτέρω μέτρια κέρδη από εδώ και πέρα, με στόχο στο τέλος του έτους μεταξύ 6,0% και 6,125%. 

  Τα ομόλογα αυτά διαπραγματεύονται κοντά στην ονομαστική αξία για πρώτη φορά από το Φεβρουάριο του 2020, αλλά συνεχίζουν να διαπραγματεύονται φθηνότερα σε σύγκριση με τα υπόλοιπα ελληνικά εταιρικά ομόλογα, σημειώνει.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ