Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 13-Σεπ-2021 10:12

  Eurobank Equities: Στα 14,8 ευρώ η νέα τιμή - στόχος για τη ΔΕΗ

  ΔΕΗ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Νέα τιμή - στόχο για τη μετοχή της ΔΕΗ έδωσε η Eurobank Equities σε έκθεσή της που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, ανεβάζοντας την τιμή-στόχο στα 14,8 ευρώ από 11,6 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση "buy", μετά την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ, της θυγατρικής της ΔΕΗ που διαχειρίζεται το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, στην Macquarie έναντι 2,113 δισ. ευρώ.

  Ακόμη, η Eurobank Equities σημειώνει στην έκθεσή της πως η προσφορά της αυστραλιανής Macquarie ήταν κατά 630 εκατ. ευρώ υψηλότερη από τις προσδοκίες της.

  "Έχουμε υποστηρίξει από καιρό ότι η πώληση του ΔΕΔΔΗΕ, ενός περιουσιακού στοιχείου υψηλής ποιότητας, θα μπορούσε να προσελκύσει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον", αναφέρει η έκθεση και προσθέτει ότι από την άποψη του ισολογισμού, η πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ στηρίζει τις προσπάθειες απομόχλευσης της ΔΕH, δεδομένου του equity value ύψους 1,3 δισ. ευρώ που συνδέεται με τον ΔΕΔΔΗΕ.

  Τέλος, η Eurobank Equities σημειώνει ότι αναμένει τη μετοχή της ΔΕΗ να κινηθεί ανοδικά και καταλήγει ότι παραμένει μία από τις κορυφαίες επιλογές της.

  Διαβάστε ακόμα: 

  * Γιατί χρυσοπλήρωσαν τον ΔΕΔΔΗΕ οι Αυστραλοί…

  * Ποια είναι η Macquarie που αγόρασε το 49% του ΔΕΔΔΗΕ

  * Πώληση ΔΕΔΔΗΕ: Θετικό ντόμινο για τη ΔΕΗ φέρνει η μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση στη χώρα

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ