Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 09-Σεπ-2021 16:15

  Performance Technologies: Αύξηση 46% στα προ φόρων κέρδη το α΄ εξάμηνο

  Performance Technologies: Αύξηση 46% στα προ φόρων κέρδη το α΄ εξάμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σημαντική αύξηση κύκλου εργασιών και κερδοφορίας εμφάνισε στο πρώτο εξάμηνο του 2021 η Performance Technologies, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020. 

  Πιο συγκεκριμένα, σε ενοποιημένη βάση ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 46,8%, ανερχόμενος στο ποσό των 19.257 χιλ. € έναντι 13.121 χιλ. € της προηγούμενης περιόδου. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στο ποσό των 2.357 χιλ. €, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 37,8% και τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 2.103 χιλ. € παρουσιάζοντας αύξηση κατά 46,1%.

  Όπως αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωσή της, προσαρμόστηκε γρήγορα στις συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία από τις αρχές του 2020. Τα οικονομικά μεγέθη το τρέχον έτος παρουσιάζουν σημαντική αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Από τα έως τώρα στοιχεία διαφαίνεται ότι το αντικείμενο δραστηριοτήτων της εταιρείας ενισχύεται από τις νέες καταναλωτικές συνήθειες και τις συνεπακόλουθες ανάγκες των επιχειρήσεων-πελατών, που διαμορφώνονται στη μετά Covid εποχή.

  Η εταιρεία συνέχισε να διευρύνει την πελατειακή βάση της και τα έσοδα πωλήσεων από υφιστάμενους, αλλά και νέους πελάτες. Το know-how της εταιρείας, η ικανότητα να εκτελεί, και οι πολύπλευρες και μακρόχρονες σχέσεις που έχει συνάψει με σημαντικούς πελάτες και συνεργάτες, πιστεύει ότι την τοποθετούν σε προνομιακή θέση για την επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης που έχει πετύχει τα τελευταία 5 έτη. Μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμοί εμπιστεύονται την εταιρεία για να υλοποιήσει και να υποστηρίξει τη διαδικασία ψηφιακού μετασχηματισμού τους, τη μετάβαση τους στην εποχή του cloud, καίριες λειτουργίες διαχείρισης υποδομών και εφαρμογών τους, την αξιοποίηση των δεδομένων τους για τη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων κ.ά.

  Το έμψυχο δυναμικό της εταιρείας συνεχίζει να αυξάνεται προσελκύοντας νέους ταλαντούχους μηχανικούς αλλά και έμπειρα διευθυντικά στελέχη από την αγορά που ενισχύουν την ομάδα διοίκησης. Διατηρεί την απαραίτητη ευελιξία ώστε η εταιρεία να αλλάζει πλεύση και μετασχηματίζεται εσωτερικά για να ανταποκρίνεται καλύτερα σε νέες ανάγκες και προκλήσεις. Προηγμένες λύσεις και υπηρεσίες πληροφορικής που παραδοσιακά παρείχε σε πελάτες στα πλαίσια διακριτών έργων (όπως πχ  data center virtualization, private clouds, backup & disaster recovery, service management, security, big data analytics κλπ), σε αυξανόμενο ποσοστό τις παρέχει σήμερα μέσω cloud-delivery model ή ΧΧaaS model ή οutsourcing model, βάσει μακρόχρονων πολυετών συμβολαίων. Οι επενδύσεις προβλέπεται ότι θα ενταθούν ώστε να ικανοποιήσουν αυτές τις ανάγκες και τάσεις της αγοράς.

  Μεταξύ των αξιοσημείωτων εξελίξεων του τρέχοντος έτους ήταν η δημιουργία του Cloud Business Unit  (CBU), με στόχο τον σχεδιασμό έργων μετάβασης στο Cloud και την υποστήριξη του business transformation των πελατών, αξιοποιώντας τις αρχιτεκτονικές και υποδομές leading cloud providers και τις προηγμένες λύσεις που προσφέρουμε. Το CBU στελεχώθηκε αφενός από υφιστάμενους ειδικευμένους μηχανικούς, αλλά και από νέες προσλήψεις. Η τεχνογνωσία και εμπειρία της Εταιρείας στον τομέα αυτό τοποθετεί την εταιρείας στην πρώτη γραμμή διεκδίκησης σημαντικών έργων. Ήδη πέτυχε σημαντικές αναθέσεις έργων υπηρεσιών υπολογιστικού νέφους και μετάβασης στο cloud από εξέχοντες πελάτες.

  Μέσω του Security Operations Center (SOC) που δημιούργησε το 2020, η Performance ήδη παρέχει υπηρεσίες Network Operations Center (NOC) και Security Operations Center (SOC) συνδυαστικά, ώστε να μεγιστοποιείται το ποιοτικό αποτέλεσμα για τον πελάτη (π.χ. ταχύτητα διάγνωσης προβλημάτων, ταχύτητα αποκατάστασης λειτουργιών), με ταυτόχρονη αύξηση της παραγωγικότητας των στελεχών και μείωσης του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων.

  Η Performance το πρώτο εξάμηνο του 2021 οργάνωσε και ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη "Ακαδημία" ="Performance Academy". Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους απόφοιτους Πανεπιστημιακών σπουδών με κατεύθυνση Πληροφορικής, που επιθυμούν να αποκτήσουν τεχνικές δεξιότητες και να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο της εργασίας. Οι εκπαιδευτικές ενότητες της Ακαδημίας αφορούν  τόσο σε τεχνική εξειδίκευση (Networks, Storage, Virtualization, Cloud, Data Analytics & Machine Learning, DevOps) όσο και σε  "Soft Skills" (Communications Skills, Team Working, Customer Experience κλπ). Το πρόγραμμα αυτό, διάρκειας 5 εβδομάδων, παρακολούθησαν 25 νέοι απόφοιτοι πληροφορικής. Οι διακριθέντες λαμβάνουν προσφορά εργασίας πλήρους απασχόλησης, αορίστου χρόνου από την Εταιρεία.

  Οι προτεραιότητες της εταιρείας για το τρέχον έτος

  - Επέκταση πελατειακής βάσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με ταυτόχρονη αύξηση του share-of-wallet σε υφιστάμενους πελάτες για πρόσθετες λύσεις και υπηρεσίες.

  - Επιτάχυνση των λειτουργιών ανάπτυξης και διάθεσης καινοτόμων λύσεων, προϊόντων και υπηρεσιών στους καίριους τομείς της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας.

  - Άντληση κεφαλαίων για την επιτάχυνση  της εκτέλεσης του Επιχειρηματικού Σχεδίου. Σχεδιάζεται η πρώτη άντληση μέσω Χ.Α./Εν.Α. μέχρι ποσού 5 εκ ευρώ, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, και έκδοσης νέων μετοχών.

  - Περαιτέρω ισχυροποίηση του έμψυχου δυναμικού μας και μέσων για την ανάπτυξη και διάθεση καινοτόμων λύσεων, προϊόντων και υπηρεσιών στους τομείς που δραστηριοποιούμαστε.

  - Ανάληψη και εκτέλεση έργων στο πεδίο ειδίκευσης μας από τον Δημόσιο τομέα.

  Η Εταιρεία πιστεύει ότι είναι κατάλληλα τοποθετημένη και εστιασμένη ώστε να εκμεταλλευθεί επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται ακόμα και σε περιόδους ισχυρής ύφεσης, όπως η παρούσα που διανύει η Ελληνική οικονομία. Κύριοι στόχοι  μας παραμένουν η περαιτέρω ανάπτυξη οργανικής κερδοφορίας, η αξιοποίηση των ισχυρών συνεργασιών με σημαντικούς εταίρους (πελάτες, προμηθευτές, στρατηγικούς επενδυτές) εντός και εκτός Ελλάδος, η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, η απόκτηση και εμβάθυνση ισχυρής τεχνογνωσίας και η ανάπτυξη και εξέλιξη ελκυστικών προϊόντων και υπηρεσιών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ