Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Σεπ-2021 10:00

  Jumbo: Αύξηση 3% στις πωλήσεις τον Αύγουστο και 9% στο οκτάμηνο

  Jumbo: Αύξηση 3% στις πωλήσεις τον Αύγουστο και 9% στο οκτάμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αύξηση κατά 3% κατέγραψαν οι πωλήσεις του Ομίλου Jumbo τον Αύγουστο όπως επίσης αύξηση  κατά 9% κατέγραψαν οι συνολικές πωλήσεις τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους, Ιανουάριος- Αύγουστος 2021, σε σχέση με το αντίστοιχο  περσινό διάστημα. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ομίλου Jumbo, oι καταναλωτές συνεχίζουν να παρέχουν ψήφο εμπιστοσύνης καθημερινά και σε συνδυασμό με την πολύ θετική εικόνα της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα  οι πωλήσεις του Ομίλου συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία.

  Η κρίση στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα δεν παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης παρά  τις επίσημες κεντρικές διαβεβαιώσεις και καθησυχαστικά σχόλια, επισημαίνει στην ανακοίνωσή του. Το μεταφορικό κόστος διατηρείται σε παράλογα επίπεδα ενώ συνεχώς ανεβαίνουν οι τιμές των πρώτων υλών και  της ενέργειας.   Επίσης, η επανεμφάνιση του Covid -19 με τη μετάλλαξη Δέλτα ή η παρουσία νέων μεταλλάξεων  εντείνει τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα καθώς λιμάνια κλείνουν ή  υπολειτουργούν ακόμα και με την ταυτοποίηση ενός μόνο κρούσματος με αποτέλεσμα οι  καθυστερήσεις ή μετακυλήσεις στις παραδόσεις να αυξάνουν τις ελλείψεις σε προϊόντα ειδικά  αυτών με έντονο εποχιακό χαρακτήρα.  

  Αναλυτικά οι πωλήσεις ανά χώρα: 

  Στην Ελλάδα: 

  Tον Αύγουστο του 2021, συνέχισαν να λειτουργούν όλα τα φυσικά καταστήματα του Ομίλου  στην Ελλάδα, με περιορισμούς ως προς τον αριθμό των επιτρεπόμενων πελατών  παρουσιάζοντας αύξηση, μαζί με το ηλεκτρονικό κατάστημα, κατά περίπου +7% σε σχέση με  τον Αύγουστο του 2020. 

  Ωστόσο, o ελεγχόμενος περιορισμός των εξαγωγών εμπορευμάτων της εταιρείας προς  τις 6 χώρες που ο Όμιλος έχει παρουσία μέσω συνεργασιών (Αλβανία, Κόσσοβο,  Σερβία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία και Μαυροβούνιο), οδήγησε τις καθαρές πωλήσεις  της μητρικής εταιρείας κατά τον Αύγουστο του 2021 -χωρίς να υπολογίζονται οι  ενδοεταιρικές συναλλαγές- να παρουσιάσουν τελικά αύξηση κατά +4% περίπου, σε  σύγκριση με τον Αύγουστο του 2020. 

  Συνολικά, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας -χωρίς να υπολογίζονται οι  ενδοεταιρικές συναλλαγές- για το οκτάμηνο του έτους (Ιανουάριος-Αύγουστος 2021) είναι  αυξημένες κατά +3% περίπου σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. 

  Στην Κύπρο: 

  Όλα τα καταστήματα συνέχισαν να λειτουργούν με περιορισμούς ως προς τον αριθμό των  πελατών στους εσωτερικούς χώρους καθώς και ελέγχου της κατοχής safe pass για τους  εισερχόμενους πελάτες.  

  Οι πωλήσεις κατά τον Αύγουστο του 2021 εμφανίζονται αυξημένες κατά 2% περίπου, σε  σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Οι πωλήσεις κατά το οκτάμηνο του 2021 είναι αυξημένες κατά +10% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό διάστημα.

  Στη Βουλγαρία: 

  Τα καταστήματα συνέχισαν να λειτουργούν με περιορισμό στον αριθμό πελατών εντός. Οι  πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν μείωση κατά -2% περίπου τον Αύγουστο του 2021, σε  σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Κατά συνέπεια οι πωλήσεις κατά το οκτάμηνο του  2021 να είναι αυξημένες +13% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό διάστημα. 

  Στην Ρουμανία: 

  Τον Αύγουστο 2021 συνέχισαν να λειτουργούν κανονικά όλα τα καταστήματα Jumbo στη  χώρα. Οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν αύξηση κατά +5% περίπου. Κατά συνέπεια οι  πωλήσεις κατά το οκτάμηνο του 2021 να είναι αυξημένες +24% περίπου, σε σχέση με τον  αντίστοιχο περσινό διάστημα.  

  Σημειώνεται ότι τα οικονομικά αποτελέσματα του α’ εξαμήνου 2021 του Ομίλου Jumbo, θα  ανακοινωθούν την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021, μετά την λήξη της συνεδρίασης του  Χρηματιστηρίου Αθηνών. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ