Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Σεπ-2021 07:44

  Άκτωρ: Ολοκληρώνει την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Πειραιά

  Άκτωρ: Ολοκληρώνει την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Πειραιά
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16:57

  Της Ελένης Μπότα

  Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου αναμένεται να παραδοθεί το έργο της ανάπλασης και αναβάθμισης του παραλιακού μετώπου του Πειραιά, ένα από τα πλέον πολύπαθα έργα, που λόγω αδυναμίας εκτέλεσης του από τον αρχικό ανάδοχο, ανατέθηκε στην ΑΚΤΩΡ.

  Το έργο δημοπρατήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013 και ήταν αρχικού προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ (και όχι 15 δισ. ευρώ όπως εκ παραδρομής αναφέρθηκε αρχικά) με ανάδοχο την τεχνική εταιρεία Τοξότης του Χρ. Καλογρίτσα (με ποσοστό έκπτωσης 54,27%) και χρόνο υλοποίησης όλων των έργων 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

  Ωστόσο η εταιρεία δεν κατάφερε να προχωρήσει τις εργασίες, με αποτέλεσμα το 2018 να αποφασιστεί η υποκατάσταση της από την ΑΚΤΩΡ.

  Το έργο περιλαμβάνει ένα σύνολο δομικών επεμβάσεων και τεχνικών έργων, που σκοπό έχουν την συνολική ανάπλαση και αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της πόλης του Πειραιά και όχι μόνο, σε επιφάνεια παρέμβασης των 165 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, στην περιοχή που περικλείει τον κεντρικό λιμένα και εκτείνεται από τις εγκαταστάσεις του Ο.Λ.Π. έως τα σύνορα του Δήμου Πειραιά με τη Δραπετσώνα, και περιοχές και δρόμους που γειτνιάζουν με το παραλιακό μέτωπο του κεντρικού λιμένα, αλλά και δρόμους που ανήκουν σε περιοχές πλησίον του παραλιακού μετώπου του Δήμου Πειραιά.

  Το έργο περιλαμβάνει: 

  - Κατασκευή σύγχρονων πεζοδρομίων: Πολεοδομική και κοινωνικοοικονομική αναζωογόνηση της υπό μελέτη περιοχής, με κατασκευή σύγχρονων πεζοδρομίων ώστε να προσφέρουν άριστο επίπεδο εξυπηρέτησης στους κατοίκους αλλά και στον πολύ μεγάλο αριθμό των ημερησίων επισκεπτών.

  - Αναβάθμιση του αστικού πρασίνου με δενδροφύτευση του συνόλου της περιοχής.

  - Ανακατασκευή οδοστρωμάτων με στόχο την σημαντική βελτίωση του βαθμού εξυπηρέτησης του πολύ μεγάλου ημερήσιου κυκλοφοριακού φόρτου οχημάτων που διέρχεται από την περιοχή .

  - Νέο Δίκτυο Ηλεκτροφωτισμού: Αναβάθμιση της ποιότητας και τεχνικοοικονομική βελτιστοποίηση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού του συνόλου της περιοχής μελέτης, με εγκατάσταση νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού σύγχρονης τεχνολογίας, με παράλληλη
  εξοικονόμηση ιδιαίτερα σημαντικών ποσών ενέργειας, σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα και πρακτική.

  -Ανακατασκευή πλατείας Κανάρη προκειμένου να είναι πιο φιλόξενη για τους πολίτες με ταυτόχρονη αναβάθμιση του πρασίνου.
  Αποτέλεσμα των παραπάνω επεμβάσεων και έργων είναι η βελτίωση της λειτουργικότητας των κοινοχρήστων χώρων καθώς και η εν γένει αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος στις περιοχές παρέμβασης. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ