Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 06-Σεπ-2021 11:50

  Νέα έξοδος της Eurobank στις αγορές με senior ομόλογο, στόχος η άντληση €500 εκατ.

  Νέα έξοδος της Eurobank στις αγορές με senior ομόλογο, στόχος η άντληση €500 εκατ.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελευθερίας Κούρταλη

  Εντολή στις Barclays, Citi, Commerzbank, Credit Suisse και J.P. Morgan έδωσε η Eurobank ως join Lead Managers, για να "τρέξουν" την έκδοση senior preferred ομολόγου.

  Το ομόλογο υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior preferred) θα είναι τύπου 6,5ΝC5,5, δηλαδή θα έχει διάρκεια 6,5 ετών με μη δυνατότητα ανάκλησης πριν την πάροδο των πρώτων 5,5 ετών.

  Στόχος της Eurobank είναι η άντληση 500 εκατ. ευρώ, με το pricing να εκτιμάται αύριο 7 Σεπτεμβρίου και την ημερομηνία διακανονισμού στις 14 Σεπτεμβρίου, ενώ ο τίτλος θα έχει ημερομηνία ωρίμανσης στις 18 Μαρτίου 2028.

  Οι τίτλοι αναμένεται να λάβουν αξιολόγηση Caa1 από τη Moody's, B+ από την S&P και CCC από την Fitch.

  Αξίζει να σημειώσουμε πως η Eurobank είχε προχωρήσει στα τέλη Απριλίου στην έκδοση ομολόγου senior preferred ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ, όπου η συνολική ζήτηση είχε ξεπεράσει τα 1,25 δισ. ευρώ, δίνοντας τη δυνατότητα στην Eurobank να μειώσει την απόδοση κατά 0,25%, από 2,375% που ήταν η αρχική προσφορά, σε 2,125%. Το συγκεκριμένο ομόλογο είχε εξαετή διάρκεια με ημερομηνία λήξης στις 5 Μαΐου 2027, με δυνατότητα ανάκλησης στην ονομαστική αξία στα πέντε έτη στις 5 Μαΐου 2026 και ετήσιο τοκομερίδιο 2,00%.

  Η συναλλαγή αυτή είχε σηματοδοτήσει την επιστροφή της Eurobank στις διεθνείς χρηματαγορές, την πρώτη από το 2017. Η έκδοση είχε διεθνή απήχηση σε θεσμικούς επενδυτές  από 17 χώρες και υπερκαλύφθηκε πάνω από δύο φορές, έχοντας συγκεντρώσει εντολές πάνω από 80 διαφορετικούς επενδυτές.

  Η έκδοση αποτέλεσε το πρώτο βήμα της μεσοπρόθεσμης στρατηγικής της Eurobank για την ικανοποίηση των υποχρεώσεών της όσον αφορά την Ελάχιστη Απαίτηση Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων  (Minimum Required Eligible Liabilities – MREL) μέχρι το 2025, ενώ συνείσφερε στη δημιουργία μιας καμπύλης απόδοσης των πιστωτικών τίτλων της Eurobank στη δευτερογενή αγορά. 

  Όπως αναφέρεται στη σχετική παρουσίαση της Eurobank στους επενδυτές, και το νέο senior preferred εντάσσεται στο πλαίσιο των υποχρεώσεων MREL, και στόχος της τράπεζας μέσω της νέας έκδοσης είναι να ολοκληρώσει το χρηματοδοτικό πλάνο για το 2021 και να συνεχίσει να δομεί την καμπύλη της απόδοσης στη δευτερογενή αγορά. Σε ό,τι αφορά το 2022 αναμένεται η συστημική τράπεζα να προχωρήσει σε ανάλογου όγκου εκδόσεις τίτλων με αυτές του 2021. 

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ