Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 05-Σεπ-2021 09:08

  Όμιλος Φουρλή: Νέες επενδύσεις με το βλέμμα στην εποχή μετά την πανδημία

  Όμιλος Φουρλή: Νέες επενδύσεις με το βλέμμα στην εποχή μετά την πανδημία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Κώστα Κετσιετζή

  Το πρόγραμμα ανάπτυξης των καταστημάτων και ενίσχυσης των υποδομών εφοδιαστικής αλυσίδας συνεχίζει ο όμιλος Φουρλή, με στόχο να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο την ανάκαμψη της αγοράς μετά το σοκ της πανδημίας του κορονοϊού, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, Βασίλης Φουρλής, κατά την ενημέρωση των αναλυτών για τα αποτελέσματα β’ τριμήνου. 

  Ο όμιλος σχεδιάζει, μεταξύ άλλων, τη λειτουργία τεσσάρων νέων καταστημάτων ΙΚΕΑ μεσαίου μεγέθους και ακόμα πέντε μικρότερων city IKEA, μεταξύ των οποίων και το νέο κατάστημα που πρόκειται να ανοίξει τον Νοέμβριο στο The Mall Athens. Σε βάθος πενταετίας τα μεσαία καταστήματα θα αυξηθούν σε 5 και τα μικρά σε 10. 

  Ακόμα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η διοίκηση του ομίλου, στα σκαριά βρίσκεται η δημιουργία δύο νέων καταστημάτων Intersport στη Βουλγαρία και την Κύπρο, καθώς και η ανακαίνιση 12 καταστημάτων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκονται και επενδύσεις 11 εκατ. ευρώ για τα logistics του τμήματος ειδών αθλητικής ένδυσης και 3 εκατ. ευρώ για τα logistics του τμήματος οικιακού εξοπλισμού. 

  Παράλληλα, ο κ. Φουρλής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι ο όμιλος σχεδιάζει τη δραστηριοποίησή του και σε έναν τρίτο πυλώνα, πέρα από τον οικιακό εξοπλισμό και την αθλητική ένδυση. "Είναι ένας τομέας στον οποίο δουλεύουμε, αλλά δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε ακόμη κάτι περισσότερο", σημείωσε. 

  Το ΙΚΕΑ στο Mall 

  To κατάστημα που θα ανοίξει η ΙΚΕΑ στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens είναι το δεύτερο "νέας γενιάς" κατάστημα που λανσάρει η αλυσίδα στην Ελλάδα, έπειτα από αυτό του Πειραιά. Tα μικρότερα αυτά καταστήματα, σε αντίθεση με τα παραδοσιακά ΙΚΕΑ, βρίσκονται εντός του αστικού ιστού και λειτουργούν και ως σημεία παρουσίασης προϊόντων. 

  Όπως έγινε γνωστό από την εταιρεία, το κατάστημα ΙΚΕΑ στο The Mall Athens, έκτασης 2.000 τ.μ., θα προσφέρει πάνω από 1.000 άμεσα διαθέσιμους κωδικούς. Όλα τα προϊόντα θα είναι διαθέσιμα για παραγγελία και παράδοση στον χώρο των πελατών ή παραλαβή από τα καταστήματα ΙΚΕΑ Κηφισός ή ΙΚΕΑ Αεροδρόμιο.

  Αξίζει να σημειωθεί πως με τη συμφωνία για το Mall ο όμιλος Φουρλή ενισχύει τη συνεργασία του με τη Lamda Development εν όψει και έναρξης των εργασιών στο Ελληνικό, όπου ο όμιλος θα αναπτύξει εμπορικό πάρκο λιανικής ("Retail Park") συνολικής επιφάνειας 30.000 τ.μ.

  Η Trade Estates 

  Ο κ. Φουρλής έκανε ειδική αναφορά στην Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας (ΑΕΕΑΠ) του ομίλου με ονομασία Trade Estates, που έλαβε άδεια λειτουργίας τον Ιούλιο. Όπως είπε, η αξία του χαρτοφυλακίου της εταιρείας προσεγγίζει τα 180 εκατ. ευρώ, έχει ακόμη στα σκαριά συμφωνίες για ακίνητα αξίας 200 εκατ. ευρώ και βρίσκεται σε συζητήσεις για επιπλέον ακίνητα αξίας 100 εκατ. ευρώ. 

  Σημειώνεται ότι οι πωλήσεις του ομίλου Φουρλή το α’ εξάμηνο του 2021 διαμορφώθηκαν στα 185,7 εκατ. ευρώ, έναντι 159,5 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του 2020. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 0,9 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών προ φόρων 8,3 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του 2020. Τα κέρδη μετά από φόρους για το α’ εξάμηνο του 2021 ήταν 0,6 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών μετά από φόρους 7,2 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο.


   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ