Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 25-Αυγ-2021 17:49

  Αναβάθμιση της Intralot από τη Fitch μετά την αναδιάρθρωση του χρέους της

  INTRALOT Georgia Lottery
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Intralot σε "CCC+”, μετά την αναδιάρθρωση του χρέους της, προχώρησε η Fitch Ratings.

  Πιο συγκεκριμένα, ο οίκος υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Intralot σε "Restricted Default" από "C”, μετά την ανταλλαγή ομολογιών λήξεως 2021 που εκδόθηκαν από την Intralot Capital Luxembourg SA με νέες ομολογίες λήξεως 2025 που εκδόθηκαν από την Intralot Inc. με discount 18% επί της ονομαστικής αξίας, και τη μερική μετατροπή ομολογιών λήξεως 2024 σε μετοχές, κινήσεις οι οποίες αμφότερες θεωρούνται ως προβληματική αναδιάρθρωση χρέους (DDE), σύμφωνα με την Fitch.

  Στη συνέχεια, ο οίκος αναβάθμισε τη μακροπρόθεση πιστοληπτική ικανότητα της εταιρείας "CCC+”, κίνηση που αντανακλά τη νέα κεφαλαιακή δομή της εταιρείας αλλά και τη σύνδεση μητρικής-θυγατρικής μεταξύ της Intralot και της Intralot Inc.

  Ο οίκος αναφέρει ότι η αξιολόγηση "CCC+” αντικατοπτρίζει το αδύναμο αυτόνομο πιστωτικό προφίλ (SCP) της Intralot και τους αδύναμους νομικούς δεσμούς με τη θυγατρική της στις ΗΠΑ, Intralot Inc. Επιπλέον, αντικατοπτρίζει το ουσιαστικό μικρότερο μέγεθός της και τις ασθενέστερες προοπτικές των μη αμερικανικών δραστηριοτήτων της Intralot μετά την αποσύνδεση του προφίλ της Intralot Inc. 

  Ωστόσο, η Fitch αναγνωρίζει την επαρκή εξυπηρέτηση του χρέους σε επίπεδο μητρικής βάσει της νέας κεφαλαιακής διάρθρωσης, και ως εκ τούτου προχωρά στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ