Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 30-Ιουλ-2021 12:21

  Intralot: Αίτηση προσωρινής διαταγής κατά της ανταλλαγής ομολόγων – Τι υποστηρίζουν κύκλοι της εταιρείας

  Intralot: Αίτηση προσωρινής διαταγής κατά της ανταλλαγής ομολόγων – Τι υποστηρίζουν κύκλοι της εταιρείας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 12:55

  Επενδυτικά κεφάλαια, τα οποία σύμφωνα με ανακοίνωση της Intralot "ισχυρίζονται ότι κατέχουν Ομολογίες 2024", κατέθεσαν στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης (US District Court for the Southern District of New York) αίτηση με την οποία ζητούν να αναγνωριστεί ότι η διπλή ανταλλαγή των ομολογιών του 2021 και του 2024  παραβιάζει όρους της δανειακής σύμβασης των ομολογιών του 2024 και είναι ακυρωτέα υπό το δίκαιο της Νέας Υόρκης.

  "Στις 29 Ιουλίου 2021, αυτά τα επενδυτικά κεφάλαια κατέθεσαν αίτηση προσωρινής διαταγής απαγόρευσης αναφορικά με τις Ανταλλαγές Ομολογιών. Το δικαστήριο όρισε ως ημερομηνία εκδίκασης της αίτησης των αντιδίκων την 2 Αυγούστου 2021. Η Εταιρεία θεωρεί ότι η αίτηση είναι αβάσιμη και σκοπεύει να εναντιωθεί στο αίτημα περί προσωρινής διαταγής και να ολοκληρώσει τις Ανταλλαγές Ομολογιών προσηκόντως", αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

  Η πορεία της ανταλλαγής

  Στην ανακοίνωση της η Intralot σημειώνει ότι η προθεσμία για τις Ανταλλαγές Ομολογιών έληξε στις 29.7.2021, στις 11:59 μμ. ώρα Νέας Υόρκης.

  Αναφορικά με την Ανταλλαγή Ομολογιών του 2021, καθώς 98,94% του συνολικού κεφαλαίου των υφισταμένων Ομολογιών 2021 (εξαιρουμένων τυχόν Ομολογιών 2021 που κατέχει η Intralot Capital Luxembourg S.A. και οι συνδεδεμένες εταιρείες της), νομίμως προσφέρθηκαν προς ανταλλαγή από τους κατόχους τους στην Ανταλλαγή Ομολογιών του 2021, η προϋπόθεση της ελάχιστης αποδοχής εκπληρώθηκε κατά τη λήξη της προθεσμίας. Η αναμενόμενη ημερομηνία διακανονισμού των Ανταλλαγών Ομολογιών είναι η 3 Αυγούστου 2021.

  Αναφορικά με την Ανταλλαγή Ομολογιών του 2024, καθώς 118.240.000 ευρώ του συνολικού κεφαλαίου των υφισταμένων Ομολογιών 2024 (εξαιρουμένων τυχόν Ομολογιών 2024 που κατέχει η Intralot Global Holdings B.V. και οι συνδεδεμένες εταιρείες της) νομίμως προσφέρθηκαν προς ανταλλαγή από τους κατόχους τους στην Ανταλλαγή Ομολογιών του 2024, η προϋπόθεση της ελάχιστης αποδοχής εκπληρώθηκε κατά τη λήξη της προθεσμίας.

  Σύμφωνα με κύκλους της εταιρείας με αυτά τα δεδομένα η διπλή ανταλλαγή των ομολογιών επιφέρει συνολική απομόχλευση περίπου 166 εκατ. ευρώ στον όμιλο της Intralot. Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν η αίτηση προσωρινής διαταγής στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης είναι ήσσονος σημασίας από δύο πολύ μικρά funds που δεν αναμένεται να επηρεάσουν την υπόθεση.

   Κ. Κετσιετζής 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ