Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 27-Ιουλ-2021 14:07

  "Ταύροι" για τη Mytilineos οι Citigroup και Axia μετά τα αποτελέσματα – Οι τιμές στόχοι

  "Ταύροι" για τη Mytilineos οι Citigroup και Axia μετά τα αποτελέσματα – Οι τιμές στόχοι
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελευθερίας Κούρταλη

  Απόλυτα bullish για τις προοπτικές της Mytilineos εμφανίζονται οι Citigroup και Axia Research μετά τα αποτελέσματα β’ τριμήνου, βλέποντας σημαντικό re-rating της μετοχής της και διατηρώντας τη σύσταση buy.

  Πιο αναλυτικά, κατά την άποψη της Citi, η ταχεία εκτέλεση του επενδυτικού σχεδίου της Mytilineos θα χαιρετιστεί απόλυτα από την αγορά. Το story ανάπτυξης της εταιρείας αποδίδει καλά, με τα ισχυρότερα premiums αλουμινίου να αποτελούν βασικό θετικό καταλύτη. Με αυτά τα δεδομένα η Citi διατηρεί τη σύσταση buy για τη μετοχή της Mytilineos, τοποθετώντας την τιμή-στόχο στα 20 ευρώ και βλέποντας περιθώριο ανόδου της τάξης του 37%. Η αμερικανική  τράπεζα εκτιμά πως η μερισματική απόδοση της Mytilineos θα διαμορφωθεί στο 3,1%.

  Όπως επισημαίνεται, τα αποτελέσματα β’ τριμήνου της Mytilineos είναι κοντά στις εκτιμήσεις της Citi, με τα καθαρά κέρδη μετά από δικαιώματα μειοψηφίας να διαμορφώνονται στα 77 εκατ. ευρώ. Η συνολική εικόνα των αποτελεσμάτων ωστόσο ήταν γενικά σύμφωνη με τις προσδοκίες της αμερικανικής τράπεζας. Το καθαρό χρέος στα 652 εκατ. ευρώ αυξήθηκε σημαντικά, το οποίο η εταιρεία έχει αποδώσει στις αυξημένες κεφαλαιακές δαπάνες του αναπτυξιακού της προγράμματος. Όπως υπογραμμίζει η Citi, η εισηγμένη έχει συνάψει συμφωνία με τη ΔΕΗ  για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας που θα καλύπτει την περίοδο 2021 – 2023, ενώ έχει επίσης υπογράψει συμφωνία με τη Glencore αξίας 1,5 δισ. δολ. για την πώληση αλουμίνας και αλουμινίου. 

  Η αμερικανική τράπεζα επισημαίνει πως ο κλάδος του αλουμινίου διατηρείται πολύ ισχυρός, με το EBITDA να διαμορφώνεται στα 42 εκατ. ευρώ και πάνω από τις εκτιμήσεις της. Η Mytilineos, όπως αναφέρει, αναμένει περαιτέρω αύξηση εσόδων στην επιχείρηση αλουμινίου με υψηλότερα premiums που θα αντικατοπτρίζονται στον ισολογισμό της στα επόμενα τρίμηνα, με τις τάσεις κόστους να παραμένουν ευνοϊκές.

  Ένας από τους δύο σταθμούς παραγωγής των θερμικών μονάδων έκλεισε για σχεδόν τρεις μήνες λόγω της καθιερωμένης συντήρησης. Αυτό οδήγησε την παραγωγή ενέργειας να μειωθεί 8% σε τριμηνιαία βάση. Η Citi σημειώνει ότι με το ήμισυ της χωρητικότητας εκτός λειτουργίας, η εταιρεία έχει αποφέρει καλύτερα από τα αναμενόμενα έσοδα στον τομέα του ηλεκτρικού ρεύματος, χάρη και στις ισχυρές τιμές  στην Ευρώπη. Η μονάδα έχει τεθεί και πάλι σε λειτουργία και θα βοηθήσει στην ομαλοποίηση της παραγωγής. Επιπλέον, η έναρξη λειτουργίας της νέας μονάδας συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο CCGT βρίσκεται σε καλό δρόμο για τη δοκιμαστική λειτουργία της στο δ’ τρίμηνο του έτους.

  Από την πλευρά της η Axia Research δίνει επίσης σύσταση buy και τιμή στόχο στα 15,70 ευρώ.  Όπως επισημαίνει, το EBITDA ανήλθε στα 156 εκατ. ευρώ (+7.6% ετησίως) και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν ελαφρώς υψηλοτέρα των επιπέδων που ανέμενε ο οίκος.

  Ο τομέας της μεταλλουργίας είχε ένα καλό ξεκίνημα για το έτος εκμεταλλευόμενος την ανάκαμψη των τιμών του LME και τη διαχείριση κόστους που επέτρεψε την επέκταση των περιθωρίων ρευστότητας. O τομέας Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD), είχε μια μεταβατική περίοδο μετά την ολοκλήρωση των συμβάσεων και εν αναμονή των νέων, ενώ η δραστηριότητα του τομέα των Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SES) επιβεβαίωσε τις τάσεις του προηγούμενου τριμήνου και ανέκαμψε ισχυρά, με τα έσοδα στο α’ εξάμηνο να ανέρχονται σε 185 εκατ. ευρώ (έναντι 45 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του 2020).

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ