Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 20-Ιουλ-2021 17:48

  Στον Πειραιά τέσσερις υπερσύγχρονες γερανογέφυρες

  Στον Πειραιά τέσσερις υπερσύγχρονες γερανογέφυρες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Γεωργίου

  Έφτασαν σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά, μετά από ταξίδι δύο μηνών, οι τέσσερις σύγχρονες γερανογέφυρες, οι οποίες θα προσδώσουν νέες δυνατότητες, αναβαθμίζοντας την εξυπηρέτηση των διακινούμενων containers.

  Πρόκειται για ημι-αυτοματοποιημένες και εξοπλισμένες με συστήματα απομακρυσμένου ελέγχου γερανογέφυρες, τρεις εκ των οποίων προορίζονται για τους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, τους οποίους διαχειρίζεται η ΣΕΠ, θυγατρική της Cosco και μία για τον προβλήτα Ι του ΟΛΠ.

  Οι γερανογέφυρες, οι οποίες κατασκευάστηκαν από την κινεζική Shanghai Zhenhua Heavy Industry (ZPMC), θα μπορούν να εξυπηρετούν mega containerships και θα ενισχύσουν την ταχύτητα διακίνησης των φορτίων.

  "Αυτός ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός και γενικότερα οι επενδύσεις και οι αναβαθμίσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη θα αυξήσουν τη χωρητικότητα και την αποδοτικότητα του terminal στον Πειραιά" σχολιάζουν παράγοντες του λιμανιού.

  Η έλευση της γερανογέφυρας, σε συνδυασμό με την προμήθεια πέντε γερανογεφυρών στοιβασίας (E-RTG) και πρόσθετα έργα αναμένεται να ενισχύσουν τη δυναμικότητα του προβλήτα Ι κατά 30%, σε 1,3 εκατ. TEUs ανά έτος.

  Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο εξάμηνο του 2021 οι τρεις προβλήτες του λιμανιού εξυπηρέτησαν 20.000 TEUs λιγότερα συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ήτοι καταγράφηκε ετήσια πτώση 0,74%. Στο πρώτο μισό του 2020 διακινήθηκαν από το λιμάνι περίπου 2,7 εκατ. εμπορευματοκιβώτια.


   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ