Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 19-Ιουλ-2021 16:30

  Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος στο περίπτερο της Elbit Systems στη DEFEA 2021

  Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος στο περίπτερο της Elbit Systems στη DEFEA 2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ισραηλινή εταιρεία Elbit Systems Ltd παρουσίασε κατά τη φετινή DEFEA 2021 το επενδυτικό και επιχειρησιακό σχέδιο της ισραηλινής εταιρείας Elbit Systems για το Διεθνές Κέντρο Πτήσεων της Καλαμάτας, κατά την επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου, αλλά και άλλων εκπροσώπων την Ισραηλινής Κυβέρνησης και του Ελληνικού Στρατού. Η εταιρεία μάλιστα δημιούργησε και ένα μοναδικό video που αποτύπωσε τον τρόπο λειτουργίας του νέου εκπαιδευτικού κέντρου και παρουσίασε τις προηγμένες τεχνολογίες που θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να εκπαιδεύονται οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας. 

  Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ (SIBAT), η κα. Shahar Horev, η οποία χαιρέτισε τη διακρατική συνεργασία και τη δημιουργία του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα, ο Ισραηλινός πρέσβης στην Αθήνα, κ. Yossi Amrani, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος International Marketing and Business Development της Elbit, κ. Ran Kril, και άλλα στελέχη της εταιρείας. Επιπλέον, το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας, κ. Θανάσης Βασιλόπουλος και ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Περικλής Μαντάς.

  Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, παρευρέθηκε στο περίπτερο της Elbit Systems Ltd. Και δήλωσε αναφορικά με τη συμφωνία που έχει υπογραφεί για την ανάπτυξη και τη λειτουργία του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης Πιλότων στην Καλαμάτα: 

  "Είδαμε μόλις ένα video που δείχνει μια εικόνα από το μέλλον. Αυτό το μέλλον που νομίζω ότι διαμορφώνεται κατά τρόπο εξαιρετικό για την Πολεμική μας Αεροπορία στην ΠΑΕ της Καλαμάτας, η οποία μετά την μεγάλη συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με την Elbit, στη βάση της στρατηγικής σχέσης Ελλάδα – Ισραήλ, εξασφαλίζει ένα κυριολεκτικά καινούργιο και πολύ καλύτερο μέλλον για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. 

  Γιατί δεν είναι μόνο οι πλατφόρμες και τα καινούργια αεροσκάφη που προμηθευόμαστε. Είναι και η επένδυση στο προσωπικό. Και δεν υπάρχει καλύτερη επένδυση από το προσωπικό και από τον τρόπο που αυτό εκπαιδεύεται. Και ιδίως στο πτητικό αντικείμενο. 

  Έτσι λοιπόν με μία συμφωνία διάρκειας 22 ετών με την Elbit,  θα γίνει και θα ολοκληρωθεί στην επόμενη διετία μια μεγάλη επένδυση στην Καλαμάτα, στην αεροπορική βάση. – εξ’ ου και τα 22 χρόνια, έτσι ώστε τα 20 επόμενα θα έχουν να κάνουν αμιγώς με την εκπαίδευση. 

  Επένδυση στα επίγεια συστήματα εκπαίδευσης, επένδυση στα εναέρια συστήματα εκπαίδευσης, με αναβάθμιση 25 ελικοφόρων εκπαιδευτικών και πρόσθεση 10 από τα καινούργια αεριωθούμενα εκπαιδευτικά που θα έρθουνε στα επόμενα δύο χρόνια, προσφορά συγκεκριμένων επιπλέον ωρών εκπαίδευσης στον αέρα και φυσικά στο έδαφος, με εκπαίδευση με υπολογιστές και προσομοιωτές – ό,τι καλύτερο και πιο σύγχρονο υπάρχει αυτή τη στιγμή στην εκπαίδευση ενός ιπταμένου. 

  Όλο αυτό θα μεταμορφώσει προς το καλύτερο την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, η οποία είναι ήδη εξαιρετικά υψηλών δυνατοτήτων, αλλά αυτές οι δυνατότητες μπορούν να γίνουν ακόμα καλύτερες. Διότι δυστυχώς τα τελευταία χρόνια είχαμε μείνει πίσω στο εκπαιδευτικό αντικείμενο, γιατί απλούστατα δεν προσφέρονταν αρκετές ώρες, αφού ο εκπαιδευτικός εξοπλισμός δεν ήταν επαρκής. 

  Αυτό τώρα καλύπτεται χάρη στην στρατηγική συνεργασία με την Elbit και νομίζω ότι αυτό εκτός από την προφανή ωφέλεια για την Πολεμική μας Αεροπορία -μία επένδυση στο μέλλον, στους ανθρώπους, στους επόμενους πιλότους- θα είναι και μία προφανής ωφέλεια για την τοπική κοινωνία και την τοπική οικονομία. 

  Όλο αυτό έγινε σε συνεργασία και με τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας της Καλαμάτας. Η τοπική κοινωνία της Καλαμάτας βλέπει την προοπτική, βλέπει πως δύο από τις καλύτερες – αν όχι οι καλύτερες – Πολεμικές Αεροπορίες στον κόσμο έρχονται και συνεργάζονται σε στρατηγική βάση με μια μεγάλη επένδυση και πως το εκπαιδευτικό αυτό κέντρο θα εξελιχθεί γρήγορα σε διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο, ικανό να προσελκύσει και να ικανοποιήσει όχι μόνο τους Έλληνες Ικάρους, όχι μόνο τους Ικάρους της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά πιθανότατα και Ικάρους από άλλες Πολεμικές Αεροπορίες ξένων χωρών, κάνοντας την Καλαμάτα πόλο έλξης διεθνούς αεροπορικής εκπαίδευσης. 

  Συγχαρητήρια στην Elbit!  Χαιρόμαστε που είναι οι στρατηγικοί μας εταίροι, χαιρόμαστε για την μεγάλη και επεκτεινόμενη στρατηγική σχέση με το Ισραήλ και εύχομαι πραγματικά ότι αυτό το έργο, το οποίο ήδη έχει ξεκινήσει και θα έλεγα ότι είναι και μπροστά από το σχέδιο, να εξελιχθεί στην στρατηγική επένδυση στο μέλλον της Πολεμικής μας Αεροπορίας και με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εθνική μας ασφάλεια. Προσβλέπουμε μάλιστα το επόμενο χρονικό διάστημα να επισκεφτούμε την Καλαμάτα άλλη μια φορά για να δούμε όλα τα καλά που γίνονται εκεί. Συγχαρητήρια και πάλι σε όλους!".

  Ο Ραν Κρίλ, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Εlbit Systems δήλωσε σχετικά "Η Elbit Systems επελέγη στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο Κυβερνήσεων, της Ελληνικής και της Ισραηλινής, για την ίδρυση του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης Πιλότων στην Καλαμάτα. Θα συνεργαστούμε με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία για την καθιέρωση της λειτουργίας του κέντρου στην αεροπορική βάση της Καλαμάτας, που θα αποτελέσει κομμάτι της εκπαίδευσης των νέων Ελλήνων πιλότων, ώστε να εξειδικευθούν ως πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών. Οι δυνατότητες και οι λύσεις που θα παρέχουμε χάρη στην εμπειρία της Elbit Systems σε ολόκληρο τον κόσμο, θα προσφέρουν ένα τεράστιο πλεονέκτημα για να γίνει πραγματικό άλμα στις δυνατότητες της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, μέσα από την επένδυση στις υποδομές και στον εξοπλισμό για την αεροπορική βάση της Καλαμάτας".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ