Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 16-Ιουλ-2021 07:45

  Τεχνική Ολυμπιακή: Στα 40 εκατ. ευρώ οι απαιτήσεις από τα κατασκευαστικά έργα

  Τεχνική Ολυμπιακή: Στα 40 εκατ. ευρώ οι απαιτήσεις από τα κατασκευαστικά έργα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στα 40 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι απαιτήσεις της Τεχνικής Ολυμπιακής από το ελληνικό δημόσιο από έργα που έχει εκτελέσει. 

  Όπως ανέφερε χτες η διοίκηση της εταιρείας στο πλαίσιο της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης οι συνολικές απαιτήσεις έναντι του ελληνικού δημοσίου θα διεκδικηθούν μέχρι τέλους.

  "Οι απαιτήσεις μας φαίνονται στον ισολογισμό, γιατί μετά από μία αρνητική απόφαση, όπως για παράδειγμα στο Εφετείο, εμείς δεν τα παρατάμε.

  Έχουμε απαίτηση από το 2000 και δίνουμε μάχη όταν χάνουμε στο Εφετείο και πηγαίνουμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας", ανέφερε χαρακτηριστικά.

  Αναφορικά με το οριστικό τίμημα για την πώληση του Πόρτο Καρράς και τις διαφωνίες που έχουν προκύψει σχετικά με το ύψος αυτού, μετά την πρώτη ελεγκτική εταιρεία και λόγω και ενστάσεων σε απαίτηση της πλευράς Σαββίδη από την Τεχνική Ολυμπιακή, προσέφυγαν σε δύο ελεγκτικές εταιρείες, όπως προβλέπεται από τη συμφωνία.

  Αν και εκεί προκύψουν διαφωνίες, τότε θα βρεθεί ένας ακόμη ανεξάρτητος ελεγκτής, όπου αυτός θα καθορίσει το τελικό προσαρμοσμένο τίμημα.

  Υπενθυμίζεται ότι η πώληση του Πόρτο Καρράς στον Ιβαν Σαββίδη είχε κλειδώσει εδώ και ένα χρόνο με τίμημα 205 εκ. ευρώ.

  Ωστόσο στο πόρισμα του ο ανεξάρτητος σύμβουλος κατέθεσε ότι από το συνολικό τίμημα των 168,88 εκατ ευρώ θα πρέπει να εκπέσουν 70,7 εκατ ευρώ για χρηματοοικονομικές και λοιπές υποχρεώσεις. Έτσι το τελικό τίμημα της πώλησης ανέρχεται σε 98,1 εκατ. ευρώ.  

  Τέλος αναφορικά με την δραστηριοποίηση του Ομίλου στον τομέα του real estate, η Τεχνική Ολυμπιακή έχει προχωρήσει στην εξαγορά του 50% της εταιρείας διαχείρισης κόκκινων δανείων Mount Street, η οποία είναι κερδοφόρα και ήδη διαχειρίζεται ένα αξιόλογο χαρτοφυλάκιο.

  Στην παρούσα φάση βρίσκεται σε διαδικασία οικονομικού και νομικού ελέγχου της εταιρείας.

  Όπως ανέφεραν τα στελέχη της Τεχνικής Ολυμπιακής, στην νέα εταιρεία δεν θα ελέγχει τη διοίκηση, αλλά θα ενοποιεί μόνο τα κέρδη. 

  Μέσω της νέας εταιρείας θα έχει πληροφόρηση στον τομέα των ενυπόθηκων δανείων, καθώς στόχος της είναι να δραστηριοποιηθεί στον τομέα του real estate και του τουρισμού.  

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ