Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 15-Ιουλ-2021 13:05

  Aegean: Στο 75% του 2019 το πτητικό έργο - Στα 600 εκατ. η ρευστότητα

  Aegean: Στο 75% του 2019 το πτητικό έργο - Στα 600 εκατ. η ρευστότητα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Κώστα Κετσιετζή

  Στο 70% με 75% του 2019 θα κινηθεί το πτητικό έργο της Aegean τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα κρατήσεις, δήλωσε κατά τη σημερινή Γενική Συνέλευση των μετόχων, o διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Γερογιάννης.

  Ο κ. Γερογιάννης σημείωσε ότι εξακολουθεί να επικρατεί έντονη μεταβλητότητα. "Τα δεδομένα από την πλευρά της ζήτησης μεταβάλλονται συνεχώς. Υπάρχει δυναμική για τη χώρα αλλά η ζήτηση παραμένει αβέβαιη. Ειδικά όσο δεν έχει καλυφθεί ο πληθυσμός με εμβόλια”, δήλωσε.

  Ο πρόεδρος της Aegean, Ευτύχης Βασιλάκης σημείωσε ότι πρέπει να προχωρήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού, τόσο στην Ελλάδα όσο και στις υπόλοιπες χώρες. "Είναι σημαντικό το ότι έχουμε φτάσει το 50% των ενηλίκων της χώρας να έχουν λάβει την πρώτη δόση, αλλά αν δεν φτάσει σε αρκετά υψηλότερο ποσοστό δεν θα έχουμε επαρκή προστασία”, δήλωσε ο κ. Βασιλάκης προσθέτοντας ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην διαταραχθεί το καθεστώς του "πράσινου πιστοποιητικού” που επιτρέπει τα ταξίδια εντός της ΕΕ.

  Ο κ. Βασιλάκης σημείωσε ακόμη ότι η Ελλάδα παρουσιάζει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανάκαμψης σε επίπεδο ζήτησης και αυτό είναι θετικό και για τη χώρα και για την Aegean. "Οι δικές μας πωλήσεις και προπωλήσεις εισιτηρίων τον Ιούνιο και τον Ιούλιο φθάνουν το 70% με 75% του 2019, αλλά βέβαια δεν έχουμε τις προπωλήσεις των προηγούμενων μηνών. Ελπίζουμε ότι δεν θα διαταραχθεί αυτή η κατάσταση αν δεν υπάρξει σημαντική αύξηση των νοσηλειών, που είναι και το πιο καθοριστικό στοιχείο για την πορεία της πανδημίας”, δήλωσε.

  Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Βασιλάκης στους εργαζομένους της Aegean. "To 93% του προσωπικού με σύμβαση αορίστου χρόνου έχει μείνει μαζί μας, πιστεύω ότι είναι ένα πολύ υψηλό ποσοστό δεδομένων των δυσκολιών. Παράλληλα, το 75% των εποχιακών υπαλλήλων έχει επανέλθει στη θέση του”, σημείωσε. Σήμερα η εταιρεία απασχολεί περίπου 2.700 άτομα.

  Ρευστότητα 600 εκατ. ευρώ

  Μετά την πρόσφατη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου των 60 εκατ. ευρώ και την καταβολή της κρατικής ενίσχυσης των 120 εκατ. ευρώ, η ρευστότητα της Aegean κινείται περίπου στα 600 εκατ. ευρώ.

  Μάλιστα, όπως σημείωσε ο κ. Βασιλάκης, απ’ αυτή τη ρευστότητα έχει αφαιρεθεί ποσό 90 εκατ. ευρώ το οποίο είχε δανειστεί η εταιρεία πέρσι από τις τράπεζες και το οποίο επέστρεψε. "Από ταμειακή σκοπιά είμαστε σε καλό δρόμο παρά τη δυσκολία που προκαλούν τα αποτελέσματα τα οποία τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο δεν θα είναι θετικά”, σημείωσε ο πρόεδρος της Aegean.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ